08.03.2020 9:27

Modificari la proiect

In cele mai multe cazuri de la proiectul autorizat de primarie si pana la finalizarea imobilului beneficiarul aduce mai multe schimbari in arhitectura si designul casei.


Modificari la proiect

In cele mai multe cazuri de la proiectul autorizat de primarie si pana la finalizarea imobilului beneficiarul aduce mai multe schimbari in arhitectura si designul casei.

Principalele modificari sunt aduse compartimentarii, prin eliminarea, mutarea sau adaugarea de pereti ce nu tin de structura de rezistenta, repozitionarea sau redimensionarea ferestrelor, schimbarea culorii fatadelor sau chiar trecerea la modificari mult mai consistente prin interventia la structura de rezistenta a imobilului.

Toate aceste modificari trebuie facute respectand legislatia in vigoare prin obtinerea unei noi autorizatii de construire, urmandu-se aceiasi pasi ca si pentru autorizatia de construire initiala, cu respectarea termenului de 30 de zile pentru obtinerea noii documentatii. Daca ati observat pe toata documentatia din Proiectul de Autorizare de Construire exista o stampila pe care scrie vizat spre neschimbare.

Trebuie stiut ca neconcordantele intre planurile casei si cladirea finalizata pot aduce probleme in momentul vanzarii imobilului prin credit ipotecar deoarece bancile vor verifica foarte minutios toata documentatia casei si cu siguranta vor descoperii orice neconcordanta cu dosarul de autorizare. De asemenea Inspectia de Stat in Constructii ar putea sa va faca probleme, mai ales pentru modificari aduse structurii de rezistenta a cladirii.

Chiar daca constructia este finalizata cu modificari fata de Autorizatia de Construire exista posibilitatea de a depune ulterior un dosar de reautorizare fara a fi sanctionat financiar. Exista si lucrari ce se pot executa fara autorizatie de construire: anumite lucrari de reparatii la garduri, acoperisuri, geamuri si terase; zugraveli interioare sau exterioare ce nu modifica elementele de fatada si culoare a cladirii; reparatii si inlocuiri la pardoseli, tencuieli sau placari; reparatii la trotuare, ziduri de sprijin sau scari de acces fara a modifica calitatea sau aspectul elementelor constructive sau lucrari de intretinere la caile de comunicatii si instalatiile aferente.
 

Vizualizari: 10.330

Comentarii (3):

  1. Chiar daca constructia este finalizata cu modificari fata de Autorizatia de Construire exista posibilitatea de a depune ulterior un dosar de reautorizare fara a fi sanctionat financiar.
    Ma intereseaza in mod special acest aspect. Unde gasesc lamuriri in acest sens? Multumesc anticipat. vspin

  2. buna ziua ,
    Va rog sa mi raspundeti la o intrebare daca constructia a fost finalizata cu modificari fata de Autorizatia de constructie ce posibilitati exista fara sa fiu sanctionat financiar?Modificarile sunt urmatoarele:fatada est modificare ferestre,2 ferestre mici la pod,fatada nord ferestre modificate,fatada vest ferestre modificate,marire ferestre demisol,realizare balcon fatada principala,lipsa perete demisol dar nu era de sprijin,si modificare sarpanta.Cum se pot rezolva aceste modificari? Va multumesc anticipat.

  3. Buna ziua . Va rog a oferi sprijinul intro problema . Detin o spalatarie auto .,dar proiectul este facut cu 2 compartimente in acte ,dar el este construit cu 3 compartimente si pe lung ,nu pe lat cum este in proiect ,ce trebuie sa fac ca sa modific proiectul sau sa fac altul , va rog sa imi raspundeti uitati si nr meu de tel 0766.96.76.99. Multumesc

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>