04.05.2020 4:36

Modernizare pasaj subteran din P-ta Garii

Primaria Municipiului Cluj-Napoca incepe modernizarea pasajului subteran din P-ta Garii

Primaria Cluj-Napoca va demara în acest an lucrarile pentru realizarea pasajului subteran din P-ta Garii. Într-o prima faza au fost aprobati indicatorii tehnico-economici pentru acest pasaj de legatura.

Lucrarea prevede unirea pasajului CFR cu cel care apartine Primariei, urmând ca, într-o etapa urmatoare sau în paralel, daca vor permite avizele si documentatiile tehnice, sa fie reabilitat si pasajul existent al Primariei Cluj-Napoca. Practic, se va face legatura între accesul din vest al pasajului pietonal municipal de pe str. Horea, situat pe trotuarul din fata garii si accesul estic al pasajului pietonal al CFR din P-ta Garii, spre Gara Mare. Amândoua pasajele vor fi modernizate cu scari rulante, supraveghere video si tot ceea ce este necesar pentru asigurarea unui flux modern al calatorilor prin ele. Cel mai important este faptul ca se va asigura accesul la toate mijloacele de transport catre centru, aeroport si restul orasului”, a explicat Gheorghe Surubaru, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca.

În prezent, cele doua pasaje pietonale subterane functioneaza separat, iar legatura între ele se face la suprafata, pe trotuarul din fata garii CFR (Gara Mare) sau pe spatiul refugiului de tramvai din fata garii.

Aceasta lucrare va fi realizata din fondurile bugetului local. Durata de realizare a noului pasaj este de zece luni, iar valoarea totala a investitiei se ridica la suma de 5.197.746 de lei.

Pasaj

sursa: Biroul Mass-media – Primaria Cluj-Napoca 

Vizualizari: 1.328

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>