05.31.2020 16:49

Modernizare centrale termice

RA Termoficare Cluj-Napoca a finalizat modernizarea integrala a doua centrale termice, n cartierul Manastur, pe Taberei si pe Ion Mester, care deservesc cca 1.500 de apartamente.


Modernizare centrale termice n cartierul Manastur

RA Termoficare Cluj-Napoca a finalizat modernizarea integrala a doua centrale termice, n cartierul Manastur, pe Taberei si pe Ion Mester, care deservesc cca 1.500 de apartamente.

Investitia totala, n valoare de 1.664.000 lei, consta n nlocuirea echipamentelor existente cu unele noi si performante, si dimensionarea instalatiilor interioare conform noilor echipamente, supravegheate permanent de la dispeceratul central al regiei.

Modernizarea centralelor de cartier are ca rezultate: reducerea consumului de combustibil folosit, reducerea emisiilor de noxe, scaderea interventiilor pentru reparatii si, nu n ultimul rnd, cresterea calitatii agentului termic furnizat beneficiarilor.

In ultimii ani, RA Termoficare a investit in modernizarea integrala a 52 centrale termice. Toate cele 76 centrale termice de cartier au beneficiat de modernizari care au constat n nlocuirea schimbatoarelor de caldura pentru prepararea apei calde si a sistemului de pompare, precum si a arzatoarelor. Pentru perioada urmatoare, regia a pregatit documentatia tehnica pentru modernizarea integrala a nca noua centrale termice.

alt

Modernizarea integrala a unei centrale termice presupune nlocuirea si/sau montarea urmatoarelor tipuri de echipamente:
cazane de preparare agent termic apa calda echipate cu arzatoare tip aer insuflat compatibile, automatizate, echipate cu protectii, cu functionare pe gaz natural
electropompe de circulatie
vane cu trei cai motorizate
vase de expansiune cu membrana
statie tratare apa adaos
butelie pentru egalizarea presiunilor n circuitul de agent termic primar
ventil mecanic pentru umplere si mentinere presiune apa n instalatia termica
recipient de acumulare apa calda de consum
echipamente cmp si de automatizare
elemente de protectie si siguranta n functionare pentru toate utilajele
canale de fum (tronsoane de legatura ntre cazane si cosul de fum)
cos de fum pt. fiecare cazan montat n cosul de zidarie din beton existent
contor energie termica

sursa: Birou Relatii publice RA Termoficare

 

Vizualizari: 1.180

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>