08.03.2020 8:58

Locuinte din fondul de stat

Criterii de baza pentru atribuirea unei locuinte din fondul imobiliar de stat.


Locuinte de la fondul imobiliar de stat

Criterii de baza pentru atribuirea unei locuinte din fondul imobiliar de stat:

solicitantul sa aiba BI/CI de Cluj-Napoca
solicitantul si membrii familiei de gradul I ai acestuia care locuiesc si gospodaresc impreuna, sa nu detina, sa nu fi detinut si sa nu fi instrainat locuinta proprietate personala sau o cota parte din suprafata utila a unei locuinte, mai mare de 18 mp, pe teritoriul Romaniei, dupa 01 ianuarie1990.
solicitantul si membrii familiei de gradul I ai acestuia, care locuiesc si gospodaresc impreuna, sa nu detina, sa nu fi detinut si sa nu fi instrainat o suprafata de teren mai mare de 150 mp pe teritoriul Romaniei, dupa 01 ianuarie 1990.
daca, la momentul incheierii contractului de inchiriere/procesului-verbal de predare-primire al locuintei, solicitantului si membrilor familiei de gradul I ai acestuia, care locuiesc si gospodaresc impreuna, care nu mai indeplinec criteriile de baza avute in vedere la includerea in lista de prioritati, li se va anula repartitia de locuinta.
la data incheierii contractului de inchiriere, solicitantul si membrii familiei de gradul I ai acestuia, care locuiesc si gospodaresc impreuna, va prezenta o declaratie notariala, nu mai veche de trei zile, care sa ateste respectarea criteriilor de baza pentru toti membrii familiei care urmeaza a fi inclusi cu drepturi locative in contractul de inchiriere.

Solicitantul va completa obligatoriu dosarul cu cartea funciara dupa ultimele domicilii din cartea de identitate. Persoanele care au dubla cetatenie sau care au dobandit cetatenia romana dupa data de 01 ianuarie 1990, vor completa, obligatoriu, dosarul cu inscrisuri (adeverinte de la Oficiul de Cadastru sau Biroul de inventariere a proprietatilor sau de la o alta institutie de stat) care sa ateste faptul ca nu au avut si nici nu au proprietate privata in tara de provenienta.

Criterii eliminatorii:

solicitantii care ocupa sau au ocupat abuziv o locuinta din fondul locativ de stat, sau care au fost evacuati pentru neplata cheltuielilor cu titlu de chirie/ intretinere, nu vor fi trecuti in lista de prioritati.
solicitanti care din diferite motive au refuzat o repartitie a unei locuinte pierd dreptul de a beneficia de o alta repartitie a unei locuinte pe raza municipiului Cluj-Napoca.
nu pot beneficia de locuinta din fondul locativ de stat: persoanele ce nu pot face dovada unui venit permanent, in vederea achitarii chiriei si cheltuielilor sau cele ce nu au un loc de munca si nu pot face dovada inregistrarii la AJOFM, respectiv a includerii intr-un program de reconversie profesionala, prin adeverinte eliberate de institutiile abilitate.
 

Vizualizari: 1.611

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>