08.08.2020 20:04

ncepe Programul Casa Verde 2011

Administratia Fondului pentru Mediu a lansat la 1 iunie 2011 a doua sesiune a Programului privind instalarea sistemelor de ncalzire care utilizeaza energie regenerabila, inclusiv nlocuirea sau completarea sistemelor clasice de ncalzire


ncepe Programul Casa Verde !

Administratia Fondului pentru Mediu a lansat la 1 iunie 2011 a doua sesiune a Programului privind instalarea sistemelor de ncalzire care utilizeaza energie regenerabila, inclusiv nlocuirea sau completarea sistemelor clasice de ncalzire, denumit popular Programul Casa Verde care se adreseaza persoanelor fizice.

Din 1 iunie, persoanele fizice si pot depune dosarele de finantare nerambursabila la agentiile judetene de mediu din localitatile unde domiciliaza.

Bugetul alocat Programului pentru anul 2011 este de 100.000 mii lei, fiind distribuit la nivelul fiecarui judet, n functie de numarul de locuitori al acestuia si poate fi consultat n anexa comunicatului de presa.

Scopul Programului este mbunatatirea calitatii aerului, apei si solului prin reducerea gradului de poluare cauzata de arderea lemnului si a combustibililor fosili utilizati pentru producerea energiei termice folosite pentru ncalzire si obtinerea de apa calda menajera.

Prin finantarea nerambursabila din Fondul pentru mediu a proiectelor privind instalarea sistemelor de ncalzire care utilizeaza energie regenerabila, inclusiv nlocuirea sau completarea sistemelor clasice de ncalzire, se ncurajeaza utilizarea sistemelor care folosesc sursele de energie regenerabila, nepoluante.

Programul, care se adreseaza exclusiv persoanelor fizice, consta n acordarea unor sume fixe, din bugetul Fondului pentru mediu, n functie de tipul instalatiei, astfel:
pna la 6.000 lei pentru instalarea panourilor solare;
pna la 8.000 lei pentru instalarea pompelor de caldura;
pna la 6.000 lei pentru instalatie de producere a energiei termice pe baza de peleti, brichete, tocatura lemnoasa, precum si orice fel de resturi si deseuri vegetale, agricole, forestiere, silvice.

n cadrul Programului, poate aplica solicitantul care ndeplineste urmatoarele conditii:
este persoana fizica care si are domiciliul pe teritoriul Romniei;
este proprietar/coproprietar al imobilului pe/n care se implementeaza proiectul;
Imobilul trebuie sa nu faca obiectul unui litigiu n curs de solutionare la instantele judecatoresti, vreunei revendicari potrivit unei legi speciale sau dreptului comun, unei proceduri de expropriere pentru cauza de utilitate publica;
nu are obligatii restante la bugetul de stat, bugete locale, conform legislatiei nationale n vigoare;
n activitatea desfasurata anterior nceperii proiectului nu a ncalcat dispozitiile legale privind protectia mediului si nu sponsorizeaza activitati cu efect negativ asupra mediului.

Persoanele fizice, interesate sa aplice n cadrul Programului, pot consulta ghidul de finantare, publicat n Monitorul Oficial al Romniei, partea I, nr. 310/05.05.2011 si disponibil pe pagina web a Administratiei Fondului pentru Mediu, la sectiunea aferenta Programului.

Singurele informatii oficiale privind modul de derulare a Programului sunt cele transmise n mass-media sub forma de comunicate de presa din partea Ministerului Mediului si Padurilor si Administratiei Fondului pentru Mediu, precum si cele publicate pe paginile web www.mmediu.ro si www.afm.ro.
 

Vizualizari: 1.190

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>