04.03.2020 11:47

Impozitul pe cladiri va fi perceput in functie de destinatia imobilului

Din proiectul de modificare a Codului Fiscal reiese ca indiferent de natura juridica a contribuabilului, persoana fizica sau juridica, cladirile se vor impozita in functie de destinatie.

‘Propunem eliminarea discriminarii generate de sistemul fiscal actual in functie de natura juridica a contribuabilului, in care destinatia cladirii poate fi rezidentiala sau comerciala’, a precizat Valcov.

Cota impozitului pe cladiri rezidentiale va fi cuprinsa intre 0.08% si 0,2% fata de cota actuala de 0,1%. In schimb cota impozitului oe cladiri nerezidentiale va fi cumprinsa intre 0,2% si 1,3%. Tot in proiectul de Cod Fiscal  eu fost introduse limite minime si maxime pentru terenurile situate intravilan, pe ranguri de localitati si zone. Actul normativ va acorda competente suplimentare consiliilor locale astfel incat sa poata majora impozitul pe cladiri si impozitul pe teren cu pana la 500%, pentru cladirile si terenurile neingrijite situate intravilan.

Impozit-pe-profit---ce-s-a-modificat-in-Codul-fiscal-

Sursa.

 

  

Vizualizari: 1.365
http://www.forstyll.ro/

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>