04.08.2020 15:17

Impozit redus pentru “cladirile verzi” in functie de performanta imobilului

 

Scutirea de la impozit pentru „cladirile verzi” a fost subiectul unei dezbateri  in cadrul sedintei de Consiliu Local de joi.

green-building

Primaria Cluj-Napoca scuteste cu 50% proprietarii „cladirilor verzi” de la plata taxelor si impozitelor locale pentru cladiri, un imobil fiind considerat „cladire verde” daca obtine anumite certificate recunoscute la nivel mondial. Aceste certificate atesta mai multe trepte de calitate a cladirilor de acest gen: silver, gold si platinum. In prezent, Primaria acorda aceasta scutire pentru toate cladirile indiferent de calitatea acelei „cladiri verzi”.

In ultima perioada, Consiliul Roman pentru Cladiri Verzi, un ONG care are ca scop incurajarea conditiilor de piata, educationale si legislative privind cladirile performante, s-a autosesizat cu privire la faptul ca mult prea multe cladiri obțin certificat de cladire verde.

Primarul Emil Boc a spus ca scutirea de impozit ar trebui sa se acorde diferentiat, in functie de performanta. După discutii de mai bine de o ora, primarul Emil Boc a propus amanarea votarii scutirii de la impozit pentru cladirile verzi.

Intr-un final proiectul nu a fost amanat si s-a ramas la actuala formula: acordarea reducerii de la impozit fara sa se tina cont de criteriile de calitate.

Citeste tot articolul.

 

Vizualizari: 1.736
http://www.forstyll.ro/

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>