08.11.2020 21:02

Factura la apa calda si incalzire

RA Termoficare Cluj-Napoca doreste sa transmita clujenilor racordati la sistemul centralizat de incalzire ca pretul Giga-caloriei la Cluj-Napoca ramane neschimbat


Factura la apa calda si incalzire nu sufera modificari

RA Termoficare Cluj-Napoca doreste sa transmita clujenilor consumatori casnici racordati la sistemul centralizat de incalzire ca pretul Giga-caloriei la Cluj-Napoca, aprobat de Consiliul local, ramane neschimbat, chiar daca incepand cu data de 1 iulie s-a majorat TVA-ul de la 19 la 24%.

De asemenea, Primaria, Consiliul local si R.A. Termoficare Cluj-Napoca vor continua programul de subventionare a energiei termice livrata populatiei, astfel incat, in eventualitatea eliminarii subventiei de la bugetul de stat, majorarea pretului facturat sa fie de maxim 35%.

Acest lucru este posibil deoarece, in ultimii ani, RA Termoficare a investit peste 10 milioane de euro in modernizarea centralelor de cartier, astfel incat, treptat, subventia de la bugetul de stat acordata municipiului Cluj-Napoca a scazut la doar 28% din pretul Gcaloriei.

RA Termoficare doreste sa atraga atentia consumatorilor casnici asupra riscurilor instalarii minicentralelor de apartament, plecand de la valoarea investitiei, cresterea pretului gazelor naturale, cresterea contributiei la factura pentru spatiile comune (conform propunerii legislative de modificare a legii 325/2006, privind serviciile publice de furnizare a energiei termice, aprobata de Senat si transmisa Camerei Deputatilor spre dezbatere) si pana la pericolul de explozie.

sursa: RA Termoficare
 

Vizualizari: 956

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>