03.28.2020 23:18

Energia solara

Soarele a produs energie de miliarde de ani. Energia solara este de fapt razele soarelui ce ating pamntul.

Energia solara

Soarele a produs energie de miliarde de ani. Energia solara este de fapt razele soarelui ce ating pamntul.

Energia solara poate fi transformat si n alte forme de energie, cum ar fi energia electrica si termica. In prezent oamenii folosesc de la soare de energie pentru o multime de lucruri.

Energia solara poate folosit pentru:

incalzirea apei pentru utilizarea n locuinte, cladiri, sau piscine.
incalzirea unor spatii din interiorul unor sere, locuinte si alte cladiri.

De asemenea energia solara poate fi convertita n energie electrica n doua moduri:

direct, fotovoltaic ce schimba lumina soarelui direct n energie electrica. Aceste sisteme sunt deseori utilizate n locatii izolate, ce nu sunt conectate la retea electrica. O alta utilizare a acestui mod de conversie sunt ca si sursa de energie pentru ceasuri, calculatoare, semnalizarea rutiera si iluminat.
indirect, producerea de energie electrica se face cu ajutorul colectoare solare termice ce utilizeaza un lichid care produce abur, abur utilizat pentru a generator electric.

Principalele dezavantaje ale energiei solare sunt:

cantitatea de lumina solara care ajunge la suprafata Pamantului nu este constant. Aceasta depinde de locatie, de perioada din zi si de conditiile meteorologice.
deoarece soarele nu ofera o cantitate mare de energie intr-un singur loc la un moment dat este nevoie de o suprafata foarte mare pentru a colecta energie la un nivel de utilizare.

sursa: revista Casa Construct

 

Vizualizari: 958

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>