08.11.2020 21:18

Despre fosele septice

Conditii care trebuie ndeplinite n vederea amplasarii, ntretinerii si utilizarii corespunzatoare a foselor septice.


Despre fosele septice

Conditii care trebuie ndeplinite n vederea amplasarii, ntretinerii si utilizarii corespunzatoare a foselor septice.

Avnd n vedere numarul mare de petitii nregistrate la Directia de Sanatate Publica a Judetului Cluj, privind cu disconfortul de vecinatate generat de modul defectuos de amplasare, ntretinere si utilizare a foselor septice, DSP Cluj informeaza populatia cu privire la cerintele* care trebuie ndeplinite n vederea amplasarii, ntretinerii si utilizarii corespunzatoare a foselor septice* :

1. ndepartarea apelor uzate menajere provenite de la locuinte se realizeaza prin reteaua de canalizare a apelor uzate.

2. In situatia in care nu exista canalizare sau posibilitatea de racord la aceasta, se adopta solutii individuale de colectare si neutralizare a deseurilor lichide, cu luarea masurilor de protejare a mediului si sanatatii, respectiv instalatii de epurare sau fose septice vidanjabile, care trebuie sa fie proiectate si executate conform normelor n vigoare si amplasate la cel putin 10 metri fata de cea mai apropiata locuinta; instalatiile se intretin n buna stare de functionare.

3. Este interzisa raspndirea neorganizata, direct pe sol (curti, gradini, strazi, locuri riverane, etc.) sau n bazinele naturale de apa, a apelor uzate menajere !

* Aceste cerinte se regasesc si n Ordinul nr. 536/1997, pentru aprobarea Normelor de igiena si a recomandarilor privind mediul de viata al populatiei, respectiv o parte din cerintele care trebuie indeplinite n vederea amplasarii, ntretinerii si utilizarii corespunzatoare a foselor septice.

sursa: Directia de Sanatate Publica a jud. Cluj
 

Vizualizari: 1.778

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>