03.29.2020 19:08

Cum se monteaza un perete din rigips

Haideti sa vedem de ce materiale avem nevoie pentru a monta un perete despartitor din rigips si care sunt pasii si ordinea acestora. In imaginile de mai jos veti vedea cum a fost montat un perete din gips carton intr-un living pentru a face si un dormitor.

 

montare-perete-rigips-in-living

Materialele necesare pentru construirea un perete de rigips de dimensiuni 3,8 m x 2,6 m: 6 placi rigips, 5 profile UD grosime 10, 7 profile CW grosime 10, o rola vata minerala grosime 10 cm, o rola banda fibra 50 m, o rola banda plasa 50 m, ~200 bucati autoforante, ~150 dibluri 6×40,~ 500 negrese la 2,5, 2 saci super la 5 kg, 1 sac CT126.

Se incepe cu montarea scheletului metalic din profile. Pe locul viitoare usi s-a adaugat cate un pop de grosime 8 pentru intarire.

profile-cw-ud-perete-fixate

schelet-usa-in-perete-din-profile

Urmeaza pasul urmator si anume prinderea rigipsului de structura pe una dintre fete. Daca pasul anterior a fost realizat corect priderea acestuia va fi o joaca. Intre cele doua fete va vi o umplutura de vata minerala.

placi-rigips-viitor-perete

vata-minerala-in-perete-rigips

finalizare-montare-rigips

 

Trecem apoi la finisarea peretelui: glet la rosturi si in zonele in care se cere, amorsa lavabila, lavabila, plinte iar mai apoi montarea usii pentru noua camera.

La operatiunea de zugravire poate aparea urmatoarea problema din cauza ca peretii din living nu au fost gletuiti s-ar observa o diferenta intre acestia si peretele din rigips. Putem opta in cazut acesta pentru tencuiala decorativa pe peretele nou creat.

Sa vedem cum a iesit!

glet-finisare-perete

 

decorativa-aplicata

 

perete-rigips-finisat

Sursa.

 

  

Vizualizari: 6.228

Comentarii (1):

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>