03.28.2020 23:50

Cum previi inghetarea conductelor

O teava sparta poate aduce costuri in plus unei locuinte plus ca nici experinta nu este prea placuta. Peretii, podeaua, mobila se pot deteriora si casa va fi un santier. Mai bine va asigurati ca aceste tevi sa nu inghete si sa se sparga.

frozenpipeRES

Cum previi:

In cazut tevilor din interior este necesar sa le inveliti in fibra de sticl apentru a crea o bariera intre ele si pereti. In spatiile neincalzite, conductele trebuie imbracate in materiale izolante. O solutie mai eficienta este infasurarea acestora in banda electrica menita sa le incalzeasca. Acesta se pot gasi la distribuitori autorizati.

Solutii:

Daca observati ca ramaneti fara apa, verificati mai intai daca exista un dop de gheata sau daca teava este sparta deja. In cazul in care este sparta trebuie reparata inaimte sa o dezghetati.

Pentru tevile care inca nu au crapat aveti doua posibilitati: opriti alimentarea cu apa a tevii respective su a segmentului. Dupa ce ati intrerupt fluxul de apa, deschideti un robinet pentru ca apa inghetata sa se poata scurge.

Pentru dezghetarea conductei este recomadat sa folositi un foehn sau infasurati-o in banda electrica, avand grija sa nu fie diferente mari de temperatura care pot provoca fisuri.

Daca plecati de acasa pentru o perioada mai lunga pe timpul iernii, opriti alimentare cu apa, apoi deschideti un robinet pentru ca toata apa din conducte sa se scurga(calda si rece)

TeamBobs-3.1

Sursa. 

Vizualizari: 2.069

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>