08.11.2020 21:35

Cu 300% mai mult din 1 iulie

Persoanele care au mai multe case sunt obligate sa plateasca impozite cu pana la 300% mai mari incepand cu 1 iulie 2010.


Cu 300% mai mult din 1 iulie

Persoanele care au mai multe case sunt obligate sa plateasca impozite cu pana la 300% mai mari incepand cu 1 iulie 2010.

Conform ultimelor modificari din Codul Fiscal persoanele care au mai multe locuinte vor plati un impozit mai mare.

Astfel pentru prima casa in afara celei de domiciliu impozitul va creste cu cu 65% fata de impozitul normal. Astfel daca pentru un apartament de 3 camere de 75 mp situat in Manastur se plateste normal 120 lei pe an in aceasta situatie impozitul creste la suma de 198 lei.

Pentru cea de-a doua casa in afara celei de domiciliu impozitul va creste cu 150%, astfel in cazul de mai sus suma ce trebuie virata in Bugetul Consiliului Local va deveni 300 lei.

Cea de-a treia casa detinuta in afara celei de domiciliu va avea un impozit marit cu 300%, aceasta crestere ducand valoarea impozitului pentru un apartament de 75 mp din Manastur la suma de 480 lei/an.

Nu vor plati impozitul marit imobilele ce sunt inchiriate si au inregistrate contractele de inchiriere la Finante.

Varianta anterioara propusa de Guvern era mai putin usturatoare si prevedea o taxa de solidaritate reprezentand o marire de doar 50% din impozitul datorat in 2010 pentru prima cladire in afara celei de la adresa de domiciliu, o crestere de 100% din impozit pentru cea de-a doua cladire si o crestere de 200% pentru cel de-al treilea imobil detinut sau umatoarele.

Impozitul majorat se calcula in functie de ordinea in care proprietatile au fost dobandite, asa cum rezulta din documentele ce atesta calitatea de proprietar. Sun exceptate de la aceasta taxa de solidaritate imobilele mostenite.

Aceste masuri decise de Guvern se vor aplica doar in intervalul 1 iulie 2010 – 31 decembrie 2010.
 

Vizualizari: 881

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>