08.03.2020 9:15

Contractul de inchirere

Este contractul de inchiriere o bataie de cap si o risipa de bani, sau din contra un act care ne asigura linistea si siguranta locuintei?

Contractul de inchirere a starnit intotdeauna discutii si neintelegeri intre proprietar si chirias. Fie ca la baza conflictului sta locatarul care nu-si plateste chiria la timp, fie ca este proprietarul care nu si-a respectat responsabilitatea de a face reparatiile locuintei, ambele parti ameninta cu rezilierea contractului si cu neplata sumei datorate.

Nu putini sunt aceia care isi inchiriaza locuinta fara un contract scris, doar printr-un acord oral, insa au apoi probleme cu chiriasii. La fel stau lucrurile si in cazul tinerilor care locuiesc intr-un apartament cu chirie si sunt dati afara din casa de propietar fara motiv si fara sa fie anuntati.

Intr-adevar, inregistrarea unui contract de inchiriere la administratia financiara, presupune o plata suplimentara, mai exact 16% din valoarea chiriei, dar indiferent de ce parte sunteti va asigura responsabilitati si mai important drepturi.

In concluzie, indiferent de ce parte sunteti, contractul de inchiriere va asigura un trai ceva mai linistit.

Citeste mai mult pe edil.ro 

Vizualizari: 1.194

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>