08.08.2020 20:53

Certificatul de urbanism: Acte necesare

Actele necesare in vederea obtinerii Certificatului de Urbanism conform Directiei de urbanism si dezvoltare urbana din Primaria Municipiului Cluj-Napoca.


Certificatul de urbanism: Acte necesare

Actele necesare in vederea obtinerii Certificatului de Urbanism conform Directiei de urbanism si dezvoltare urbana din Primaria Municipiului Cluj-Napoca.

n vederea obtinerii Certificatului de urbanism, petentii vor depune o documentatie n dublu exemplar, n doua dosare cu sina (de preferat
cartonate), care sa cuprinda urmatoarele acte:

Cerere tip pentru emiterea certificatului de urbanism (se obtine de la ghiseul Directiei de urbanism si dezvoltare urbana sau de pe site-ul institutiei: www.primariaclujnapoca.ro). Cererea se va completa la toate rubricile integral si cu toate datele corecte!

Extras CF/titlu de proprietate /contract de vnzare-cumparare.

Memoriul tehnic va prezenta, pe scurt, prezentarea situatiei juridice (tipul proprietatii, nr.proprietari), date privind imobilul n cauza (suprafata, numar de constructii existente, POT existent, CUT existent) si propuneri (care este scopul emiterii certificatului de urbanism-prezentat detaliat, POT propus si CUT propus, calculate conform Ordonantei nr.27/2008).

Plan de ncadrare a imobilului n zona, scara 1:10 000/1: 5000 (planul va prezenta zona din municipiu n care este amplasat imobilul). n cazul n care imobilul este amplasat n zona de extindere a intravilanului sau n extravilan, planul de amplasare n teritoriu va fi obligatoriu vizat de Oficiul Judetean de Cadastru si Pubilicitate Imobiliara – Cluj.

Plan de situatie (scara 1: 500/ 1: 1000). Se recomada ca sa se prezinte un plan cu situatia existenta si un alt plan cu situatia propusa. Planul de situatie va cuprinde: caracteristicile parcelei/parcelelor, vecinatatile, constructiile existente, constructiile propuse, accesul si circulatia pe
parcela, spatiul destinat parcarii.

NOTA:
n cazul n care imobilul este amplasat n vechiul intravilan, se poate prezenta un plan de situatie obtinut de la Primarie Directia urbanism si dezvoltare urbana, compartimentul Harta Municipiului.

n cazul n care imobilul este amplasat n zona noului intravilan (zona de extindere a intravilanului) atunci se va prezenta un plan de situatie pe suport topografic, vizat de Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara (O.C.P.I.) Cluj.

n cazul n care prin cerere se solicita emiterea unui certificat de urbanism pentru operatiuni notariale, planul de amplasare a imobilului n zona si planul de situatie vor fi vizate de O.C.P.I.Cluj.

(n acest caz, se va anexa la cerere si expertiza cadastrala privind dezmembrarea/comasarea parcelelor).

Chitanta de achitare a taxei pentru emiterea certificatului de urbanism, conform H.C.L. nr.509/15.12.2009, n original/copie.

Daca doriti sa completati o Cerere de eliberare a certificatului de urbanism o puteti descarca de aici.

De asemenea daca doriti sa prelungiti un Certificat de Urbanism puteti descarca cererea de aici.

sursa: Primaria Cluj-Napoca

 

Vizualizari: 4.715

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>