08.03.2020 10:05

Amenzi taieri neautorizate arbori

Primaria Cluj-Napoca face un apel cetatenilor sa nu mai efectueze taieri neautorizate de arbori sau toaletari brutale care pot duce la distrugerea acestora.


Amenzi pentru taieri neautorizate si toaletari brutale ale arborilor

Primaria Cluj-Napoca face un apel cetatenilor sa nu mai efectueze taieri neautorizate de arbori sau toaletari brutale care pot duce la distrugerea acestora.

Pe parcursul acestui an municipalitatea a primit numeroase sesizari din partea cetatenilor. De asemenea, n urma verificarilor efectuate politistii locali, pentru taierea neautorizata, precum si pentru toaletari brutale au fost ntocmite 10 procese verbale de constatare a contraventiei n conformitate cu prevederile H.C.L. nr. 191/2009 (valoarea amenzilor este cuprinsa ntre 500 si 1.000 lei). Prin procesele verbale de constatare a contraventiei s-a dispus plantarea altor arbori n locul celor taiati.

n zona padurii Faget au existat doua situatii n care au fost depistate persoane care taiau arbori. n aceasta situatie au fost nstiintate autoritatile silvice.

Municipalitatea recomanda cetatenilor municipiului care doresc sa realizeze taieri de arbori sa solicite avizul Serviciului Spatii verzi si monumente istorice din cadrul Primariei Cluj-Napoca nainte de a recurge la astfel de activitati.

sursa: Biroul Mass-media – Primaria Cluj-Napoca
 

Vizualizari: 1.324

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>