08.08.2020 21:16

Amenzi pentru publicitate ilegala

Inspectorii Serviciului Control Urbanism si Disciplina in Constructii efectueaza periodic actiuni de verificare la cladirile din zona protejata a monumentelor istorice privind amplasarea unor mijloace publicitare fara autorizatie de construire.


Amenzi pentru mijloacele publicitare ilegale din centrul orasului

Inspectorii Serviciului Control Urbanism si Disciplina in Constructii efectueaza periodic actiuni de verificare la cladirile din zona protejata a monumentelor istorice privind amplasarea unor mijloace publicitare fara autorizatie de construire. Verificarile sunt realizate in zona centrala pe strazile Memorandumului, Napoca, Eroilor, 21 Decembrie 1989, Iuliu Maniu, Regele Ferdinand, Horea, P-ta Mihai Viteazu, Piata Unirii si Universitatii.

De la inceputul acestui an si pana in prezent au fost inventariate in total 876 de imobile.

In urma verificarilor, 532 de mijloace publicitare (reclame, bannere, autocolante, meshuri) au fost inlaturate de catre proprietari.
Anul acesta politistii locali au aplicat 14 sanctiuni contraventionale proprietarilor din zona de protectie a monumentelor istorice din cauza amplasarii mijloacelor publicitare fara autorizatie de construire sau aviz de la Comisia zonala a monumentelor istorice (in conformitate cu Legea nr. 50/1991 republicata, Legea nr. 422/2001 republicata, precum si cu Regulamentul de amplasare a mijloacelor publicitare pe raza municipiului, aprobat prin HCL nr. 130/2009). Sanctiunile sunt cuprinse intre 4.000 8.000 lei.

De asemenea, municipalitatea a actionat in instanta 20 de proprietari pentru a-i determina pe acestia sa-si desfiinteze mijloacele publicitare ilegale, in cazul celor amplasate pe imobile, cladiri sau terenuri proprietate privata.

Alte 42 de sanctiuni, in valoare de 12.600 lei au fost aplicate de la inceputul anului si pana in prezent pentru amplasarea afiselor publicitare in alte locuri decat cele stabilite in conformitate cu HCL nr. 130/2009.

sursa: Primaria Cluj-Napoca

 

Vizualizari: 1.019

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>