08.08.2020 20:18

Alte 70 de apartamente sociale

Prin proiectele sociale pe care municipalitatea le-a realizat pentru a atrage fondurile europene disponibile prin POR Axa 1.1 clujenii vor ave ala dispozitie alte 70 de locuinte sociale cu una si doua camere.


Alte 70 de apartamente sociale pentru clujeni din fonduri Europene

Prin proiectele sociale pe care municipalitatea le-a realizat pentru a atrage fondurile europene disponibile prin POR Axa 1.1 clujenii vor ave ala dispozitie alte 70 de locuinte sociale cu una si doua camere.

Beneficiarii directi vor fi cei cuprinsi pe listele de prioritati ale Consiliului local, persoane n nevoie, fie evacuate din locuinte retrocedate, fie clujeni cu venituri reduse, sau afectiuni care i condamna la lipsa de activitate. Alaturi de cel 66 de locuinte noi date n folosinta n saptamna trecuta, Cluj-Napoca este orasul cu cele mai bune rezultate la capitolul locuire pentru persoane cu nevoi speciale (136 de unitati locative).

1. Locuinte Sociale de Calitate, str. Albac nr.21 -semnare contract finantare-

n aceasta saptamna Primaria Cluj-Napoca va semna contractul de finantare din fonduri nerambursabile prin Programul Operational Regional 2007-2013, axa 1.1 destinata polilor de crestere pentru proiectul Locuinte sociale de calitate, str. Albac nr. 21.

Proiectul a fost depus spre finantare n septembrie 2010, a trecut de toate etapele de evaluare, fiind actualmente n faza de semnare. Vor fi demarate procedurile de achizitie a lucrarilor de reabilitare, a serviciilor de dirigentie de santier, a serviciilor de publicitate, a serviciilor de audit, precum si a serviciilor de asistenta tehnica din partea proiectantului.

Proiectul Locuinte Sociale de Calitate, str. Albac nr. 21, depus pentru reabilitarea si modernizarea imobilului situat n municipiul Cluj-Napoca, urmareste ca, prin intermediul unei solutii de proiectare durabila sa se realizeze reconversia functionala a obiectivului investitional .

Principalele categorii de lucrari necesare vor fi:

- Lucrari de consolidare n tronsonul nord al blocului din str. Albac;
- Lucrari de izolatii la acoperisul existent;
- Realizarea unei scari exterioare pentru accesul la etajele superioare;
- Lucrari de arhitectura, prin care se va realiza recompartimentarea actualei functionalitati.

Astfel, vor fi create prin recompartimentare, un numar de 24 locuinte sociale destinate cetatenilor, viitori beneficiari ai rezultatelor proiectului.

Fiecare dintre cele 24 de locuinte sociale vor dispune de o camera de zi, precum si de o baie si bucatarie individuale. Pozitionarea lor n cadrul imobilului reabilitat va fi astfel: la parter se vor amenaja 8 apartamente iar la etajele superioare se vor amenaja cte 4 apartamente. De asemenea, la parter va fi pusa n functiune o centrala termica pentru asigurarea ncalzirii ntregului imobil.

Finisajele propuse: pardoselile vor fi din lemn ceea ce va asigura protectie termica. La nivelul bailor si al bucatariilor, pardoseala va fi din gresie. Tmplaria de fatada este de tip termopan din PVC, usile de acces n incinta la intrare si pe holul casei scarii vor fi din PVC iar usile de intrare n apartamente vor fi metalice. Balustradele la casa scarii sunt din confectii metalice, iar zugravelile exterioare vor fi lavabile n culori calde. Pentru accesul persoanelor cu dizabilitati, la intrarea n cladire va fi montata o rampa de acces special.

Prin HCL nr. 230 din 14 iunie 2011 a fost aprobat proiectul si cheltuielile bugetare legate de proiectul Locuinte sociale de calitate, str. Albac nr. 21, astfel:

Bugetul total al proiectului este de 2.062.312,00 lei, din care 1.621.431,85 lei reprezinta suma nerambursabila solicitata din cadrul programului, iar 440.880, 15 lei reprezinta cofinantarea de la bugetul local.

Perioada de implementare a proiectului este estimata la 16 luni de la semnarea contractului de finantare, implicnd planificare multianuala bugetara.

2. Case sociale integrate pentru comunitate – str. Iuliu Coroianu nr. 5 evaluare n vederea precontractarii

Un alt proiect de acelasi tip este cel privind reconversia functionala a unui imobil detinut de municipalitate pe str. Iuliu Coroianu. Case sociale integrate pentru comunitate, str. Iuliu Coroianu nr. 5, se afla actualmente n faza de evaluare, urmnd ca dupa rapoartele favorabile ale expertilor sa se treaca la cea de precontractare.

Dupa semnarea contractului de finantare ntre Autoritatea de Management pentru Programul Operational Regional si Municipiul Cluj-Napoca vor fi demarate procedurile de achizitie a lucrarilor de reabilitare, a serviciilor de dirigentie de santier etc.

Proiectul urmareste ca, prin reconversia functionala a obiectivului investitional, sa fie realizate 46 de locuinte sociale cu una si doua camere.

Principalele categorii de lucrari necesare vor fi:
- Lucrari de consolidare, reabilitare si recompartimentare a corpurilor care fac obiectul investitiei;
- Lucrari de demolare pentru corpurile aflate ntr-o stare avansata de degradare ;
- Lucrari de amenajare parcare si locuri de joaca pentru copii;
- Realizarea pentru persoanele cu dizabilitati a unei platforme de acces la etajele superioare ale imobilului, precum si montarea unei rampe de acces special la intrarea principala ;
- Lucrari de arhitectura, prin care se va realiza recompartimentarea n sensul modificarii functionalitatii obiectivului investitional pentru realizarea de locuinte sociale;
- Lucrari de izolatii care vor genera cresterea eficientei energetice a imobilului cu un procent de 60%.

Bugetul total al proiectului este de 10.116.118,74 lei, din care 7.987.461,62 lei reprezinta suma nerambursabila solicitata din cadrul programului, iar 2.128.657,12 lei reprezinta cofinantarea de la bugetul local. Perioada de implementare a proiectului este estimata la 24 de luni de la semnarea contractului de finantare, implicnd planificare multianuala bugetara.
 

Vizualizari: 1.149
http://www.forstyll.ro/

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>