08.04.2020 16:54

Solutiile in obtinerea certificatelor verzi ale cladirilor

Solutiile HVAC-R pentru obtinerea certificatelor verzi ale cladirilor, punctul central al Conferintei Nationale destinate proiectantilor

Daikin România, reprezentanta locala a liderului mondial si european în domeniul furnizarii de solutii HVAC, a organizat în data de 12 mai 2015 Conferinta Nationala dedicata proiectantilor, al carei focus central a fost sprijinul pe care compania îl poate furniza dezvoltatorilor pentru obtinerea certificarilor BREEAM sau LEED prin cele mai bune solutii tehnice si consultanta specializata.

Totodata, reprezentantii companiei au prezentat noile solutii din portofoliu pentru 2015 în categoriile VRV, Split, MultiSplit si SkyAir, precum si noul sistem VRV IV cu recuperare de caldura, vârful tehnologic în domeniul VRV.

“În contextul în care 93% dintre dezvoltatori si investitori considera certificarea verde ca fiind importanta, singura provocare pentru obtinerea calificativelor BREEAM Excellent sau LEED Gold o constituie încadrarea în bugetul stabilit. Sistemele HVAC-R joaca un rol important în cadrul evaluarii verzi si a costurilor totale ale investitiei, iar echipa noastra de specialisti este pregatita sa ofere cele mai bune solutii”, a declarat Catalin NEGRUTIU, Consulting Sales si Project Business Developer, DAIKIN Airconditioning Central Europe – Romania, certificat BREEAM Accredited Professional.

Daikin are la nivel european o echipa de peste 20 de experti acreditati (EA) BREEAM, care pot oferi asistenta în toate etapele de realizare a unui proiect, de la proiectare si pâna la finalizare, pentru obtinerea punctajului maxim în cadrul mai multor categorii BREEAM sau LEED, precum management, sanatate si bunastare, energie, deseuri si poluare.

Prin solutiile din portofoliu, Daikin poate contribui la selectarea celor mai potrivite sisteme HVAC-R, calitatea aerului în interior, monitorizarea si diminuarea emisiilor de carbon, ventilatie si confort termic, precum si eficienta energetica.

Solutiile HVAC-R Total ale Daikin au eficienta sezoniera marita cu 28% si ofera o solutie completa, care gestioneaza pâna la 70% din consumul de energie al unei cladiri, asigurând eficienta energetica maxima, alaturi de costuri reduse si diminuarea emisiilor de CO2.

În plus, prin sistemul reteaua inteligenta de monitorizare a consumului, se pot face economii suplimentare de energie de pâna la 15%.

Catalin Negruțiu -  DAIKIN Airconditioning Central Europe – Romania

Despre Daikin Europe N.V.

Daikin Europe N.V. este un producator european important de aparate de aer conditionat, pompe de caldura si echipamente de refrigerare, cu aproximativ 5.500 de angajati în întreaga Europa si 10 fabrici de productie majore cu sediul în Belgia, Republica Ceha, Franta, Germania, Italia, Olanda, Turcia si Marea Britanie.

La nivel global, compania DAIKIN este renumita pentru abordarea sa inovatoare în ceea ce priveste dezvoltarea de produse, precum si pentu calitatea de neegalat si versatilitatea solutiilor sale integrate.

Cu o experienta de peste 90 de ani în proiectarea si fabricarea de tehnologii de încalzire si racire, Daikin este lider de piata în tehnologia pompelor de caldura. Daikin VRV si Daikin Altherma sunt cele mai vandute sisteme de pompe de caldura în Europa, cu peste 500.000 de sisteme livrate pâna în prezent. 

Vizualizari: 1.581

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>