09.27.2020 20:51

Arhitectii Viitorului

Proiectul Cluj-Napoca 2020 Capitala Culturala Europeana este unul dintre cele mai importante dintre proiectele pe termen lung asumate de catre municipalitate.


Arhitectii Viitorului Cluj-Napoca n anul 2020: concurs de proiecte integrate pentru liceeni clujeni

Proiectul Cluj-Napoca 2020 Capitala Culturala Europeana este unul dintre cele mai importante dintre proiectele pe termen lung asumate de catre municipalitate. n acest context, propunerea companiei clujene Terapia Ranbaxy de a crea un concurs prin care tinerii clujeni vor fi provocati sa ofere o viziune asupra orasului nostru n anul 2020, a fost binevenita.

Dincolo de frumusetea proiectului, de originalitatea sa, faptul ca acest concurs este rezultatul initiativei unuia dintre partenerii comunitatii clujene n toate proiectele pe teme de educatie pe care le-am derulat n ultimii ani, ma face sa fiu cu att mai multumit, pentru ca este un semn ca dincolo de usile Primariei acest proiect pentru anul 2020 a gasit sustinatori care cred n capacitatea noastra de a ne demonstra specificitatea n contextul european, a precizat primarul Sorin Apostu.

Arhitectii viitorului – Cluj-Napoca n anul 2020 – este un concurs de proiecte integrate – machete si eseuri – destinat liceenilor clujeni, muncii de echipa si ncurajarii implicarii sociale a tinerilor clujeni, azi elevi, mine beneficiarii acestor proiecte pe care i provocam sa le creioneze.

Dragos Damian – CEO al companiei clujene Terapia Ranbaxy
n ultimii ani, strategia noastra de responsabilitate sociala a vizat n principal implicarea n sustinerea diferitelor proiecte educationale, iar motivul pentru care am ales sa facem acest lucru este extrem de simplu credem ca investitia n educatie este o investitie majora n viitor. Inspirati de dorinta municipalitatii de a aduce Clujului titlul de Capitala Culturala Europeana n anul 2020, ne-am gndit sa i invitam pe tinerii de astazi, viitorii lideri ai Clujului de mine, sa dea fru liber imaginatiei, creativitatii si fanteziei si sa ne prezinte viziunea lor inovativa asupra arhitecturii Clujului n anul 2020, un oras pe care ni-l dorim Capitala Culturala Europeana, un model pentru ntreaga Europa si, de ce nu, pentru ntreaga lume.

Anca Cristina Hodorogea inspector scolar general ISJ Cluj

Dupa implicarea n proiectele 10 pentru Cluj si Primar pentru o zi, participarea la concursul lansat astazi este un motiv de bucurie pentru noi. Parteneriatele public-privat constituie o prioritate pentru institutia noastra, iar acest concurs da posibilitatea copiilor de a fi creativi si inovatori. Cred ca vom fi surprinsi placut de ceea ce vor realiza elevii mpreuna cu profesorii clujeni la finalul acestui concurs.

Competitia se lanseaza astazi, iar machetele nsotite de eseurile prin care se explica viziunea tinerilor competitori se pot depune la Centrul de Informare pentru Cetateni de pe str. Motilor nr 7, pna cel trziu n data de 23 mai, ora 16.00, urmnd sa fie apoi jurizate de catre un juriu format din reprezentanti ai companiei Terapia Ranbaxy, ai ISJ Cluj, Primariei, precum si cte un reprezentant al Universitatii de arte si Design si respectiv al Facultatii de Arhitectura din Cluj-Napoca.

Regulamentul va fi postat astazi pe site-ul Primariei si asteptam ct mai multi participanti. Premierea cstigatorilor va fi organizata n Piata Unirii, evenimentul urmnd sa fie parte a Zilelor orasului si va avea loc n data de 29 mai 2011.

Regulamentul concursului se poate accesa aici
 

Vizualizari: 1.118

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>