07.20.2019 9:54

CSA: Proprietarii de locuinţe trebuie, în continuare, să-şi asigure locuinţele împotriva dezastrelor

Decizia Curţii de Apel Bucureşti prin care s-a dispus admiterea în parte a cererii de suspendare a Ordinului prin care proprietarii trebuie să îşi asigure locuinţele în primul rând pentru riscurile şi sumele asigurate prevăzute în Legea nr. 260/2008, prin încheierea unei poliţe obligatorii, nu suspendă această obligaţie, precizează Comisia de Supraveghere a Asigurărilor /CSA/, într-un comunicat remis, joi, AGERPRES.

CSA precizează că decizia Curţii de Apel Bucureşti, prin care s-a dispus admiterea în parte a cererii de suspendare a executării Ordinului CSA nr. 15/2012 şi a Normelor privind forma şi clauzele cuprinse în contractul de asigurare obligatorie a locuinţelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren şi inundaţiilor, reprezintă o primă fază procesuală şi nu este o decizie irevocabilă’, se arată în comunicatul citat.

Totodată, CSA precizează că modificarea legislaţiei secundare emisă în aplicarea Legii nr. 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuinţelor vizează atingerea obiectivului principal stabilit de legiuitor, respectiv protecţia fondului locativ din România împotriva riscurilor de cutremur, inundaţii şi alunecări de teren.

Citeşte articolul integral pe economica.net 

Vizualizari: 1.010

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>