03.29.2020 19:10

Tot mai multe cereri pentru Prima Casa

Programul Prima Casa a atins un maxim istoric al solicitarilor de garantare! FNGCIMM solicita potentialilor beneficiari atentie în întocmirea dosarelor.

Programul Prima Casa este cel mai popular program guvernamental gestionat de FNGCIMM SA, statisticile si analizele constant realizate de FNGCIMM confirma faptul ca acest program continua sa înregistreze o evolutie ascendenta.

Programul Prima Casa poate fi considerat un indicator al încrederii românilor în viitor si a faptului ca rezultatele macroeconomice, evolutia pozitiva a economiei României, devin vizibile la nivelul întregii societati. Datele pe care ni le ofera programul Prima Casa ne dau sperante ca auspiciile acestui an sunt pozitive, având în vedere ca solicitarile de garantare au crescut cu aproximativ 30% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

De la începutul anului 2015, FNGCIMM a acordat un numar de aproape 6.800 garantii, cu o valoare de 555.000.000 lei, ce au sustinut credite în valoare de 1.110.000.000 lei, valoarea medie a finantarii accesate fiind de aproximativ 165.000 lei.

Ritmul mediu al solicitarilor de garantare primite, în ultima perioada, de catre fond este de 220 de solicitari pe zi, fata de 120 de solicitari pe zi, cât se înregistrau în aceeasi perioada a anului trecut.

În anii ce s-au scurs de la debutul programului, începând cu anul 2009, FNGCIMM SA a acordat aproape 139.000 de garantii, în valoare de circa 11.600.000.000 lei, pentru credite accesate în valoare de circa 23.000.000.000 lei.

Aceste rezultate impresionante au fost realizate împreuna cu partenerii nostri bancari, carora dorim sa le multumim pentru relatiile de buna colaborare, care au evoluat permanent de-a lungul anilor.

Bancile partenere FNGCIMM în Programul Prima Casa sunt: BCR, BRD, CEC Bank, Alpha Bank, ING Bank, Raiffeisen Bank, Unicredit Tiriac Bank, Bancpost, Piraeus Bank Romania, CREDITCOOP, Banca Millennium SA, Banca Româneasca, Banca Transilvania, Credit Agricole Bank Romania, Marfin Bank, OTP Bank, Bank Leumi Romania, Romanian International Bank si Intesa Sanpaolo Bank.

Programul Prima Casa nu a fost niciodata mai accesat, iar acest lucru reprezinta o provocare pentru echipa FNGCIMM, care face eforturi semnificative pentru a analiza si aproba un volum de solicitari cu mult mai mare.

Având în vedere volumul mare de solicitari de garantare pe care FNGCIMM le proceseaza în aceasta perioada, recomandam potentialilor nostri clienti sa încheie antecontractele de vânzare-cumparare pe un termen de minim 30 zile.

Depunem eforturi considerabile pentru a accelera ritmul de acordare, pentru a asigura un flux simplu si rapid si facem apel la potentialii beneficiari sa acorde o atentie sporita la întocmirea dosarelor. O verificare suplimentara a continutului dosarelor transmise spre aprobare, contribuie la evitarea reluarii procedurii de analiza în cadrul fondului, asa cum se procedeaza în cazul unei documentatii incomplete sau incorect întocmite. În aceasta situatie se afla circa 30% din dosarele primite de catre FNGCIMM, ceea ce obliga personalul fondului sa revina în medie de 3 ori pe aceleasi solicitare, actiune ce are efect direct asupra operativitatii si dinamicii procesului de acordare a garantiilor.

Reamintim ca documentele standard, obligatorii conform legii, care trebuie sa însoteasca solicitarea de garantare, sunt:
- Extras de carte funciara – in original
- Declaratie pe propria raspundere (la data solicitarii creditului nu detine în proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia nicio locuinta indiferent de modul si de momentul în care a fost dobandita) – în original
- Solicitare de Garantare – în original
- Antecontract de Vânzare-Cumparare – conform cu originalul
- Certificat Energetic – conform cu originalul
- CI – conform cu originalul

Prima casa
sursa: FNGCIMM 

Vizualizari: 1.970

Comentarii (1):

  1. Certificat energetic de la 120 RON in max. 24h. Echipa de doctori ingineri – auditori energetici grad 1 – autorizati MDRAP elibereaza certificate energetice, audituri energetice sau rapoarte de termografie. Documentele sunt valabile 10 ani si pot fi folosite la receptie cladire, vanzare, inchiriere, cadastru, reabilitare termica etc.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>