09.19.2019 13:15

Standarde europene pt. profile PVC

Gealan Romania ofera o informare corecta asupra cerintelor impuse profilelor PVC de catre standardele europene


Gealan Romania ofera o informare corecta asupra cerintelor impuse profilelor PVC de catre standardele europene in vigoare 


Gealan Romania doreste sa faca unele precizari referitoare la cerintele impuse profilelor PVC pentru usi si ferestre de catre standardele europene in vigoare, ca urmare a rezultatelor analizelor efectuate de institute nationale si internationale de prestigiu, cerinte care sa fie, in acelasi timp, conforme cu conditiile climatice si economice ale tarii noastre.
Acest demers urmareste o informare corecta a producatorilor de tamplarie termoizolanta din PVC, dar, mai ales, a beneficiarului final, pentru ca acesta sa poata face alegerea cea mai potrivita, in functie de cerintele sale.


Managementul Gealan Romania considera ca are datoria sa ia pozitie fata de atitudinea neloiala si chiar rauvoitoare a membrilor PPTT, care ignora prevederile normelor europene atunci cand incearca sa impuna o serie de conditii pe care profilele PVC trebuie sa le respecte.
Mai mult, acest patronat a emis un regulament propriu, in care defineste cerintele minime pentru profilele si tamplaria  PVC, fara fundamentare din partea organismelor autorizate, conform unei selectii subiective, si pe care il prezinta presei si autoritatilor in domeniu ca fiind singurul valabil la nivel national. In aceeasi nota de totalitarism, PPTT isi aroga dreptul de organ de control in acest domeniu.


Neintelegerea priveste incercarea de impunere a uneia dintre cele doua clase ? A si B ? de profile PVC existente, care difera prin grosimea peretelui profilului, in functie de incadrarea tarii noastre intr-una dintre zonele climaterice M (climat moderat) sau S (climat sever).


In timp ce PPTT incearca sa impuna ca unic valabil pentru Romania profilul de tip A, Gealan Romania (producatoare si distribuitoare a ambelor clase de produse) sustine, cu argumente bazate pe rapoartele elaborate de organisme acreditate la nivel national si european si pe prevederile normelor europene, ca rezistenta profilelor PVC fata de un anumit climat depinde de componentele retetei de fabricatie si nu de grosimea peretelui profilului.


?Performanta unei ferestre este asigurata nu numai de profilul PVC, ci si de calitatea celorlalte componente: armatura, feroneria, garnitura, geamul termoizolator”, subliniaza Dl. Aurel Vlaicu, directorul general al Gealan Romania. ?Din punctul de vedere al performantelor ferestrelor, profilele din clasa B sunt comparabile cu cele din clasa A, in plus, cele din clasa B, beneficiind de o tehnologie mai moderna, sunt mai ieftine.
Desigur, pentru producerea acestora este necesara o retehnologizare, iar investitia pentru realizarea sa nu este la indemana tuturor producatorilor, motiv pentru care incearca impunerea clasei A ca unica optiune posibila “.


Disociindu-se de pozitia PTTT, conducerea Gealan Romania a hotarat infiintarea unui alt patronat ? PGFF ? Patronatul Producatorilor si Montatorilor de Geamuri, Ferestre si Fatade, la care au aderat deja si alte firme din domeniu.


Principalele obiective pe care le urmareste PGFF sunt:
? Sustinerea aplicarii in Romania a normelor Uniunii Europene in domeniul tamplariei termoizolante si popularizarea acestora in randul membrilor sai
? Informarea corecta si la timp a autoritatilor si a consumatorului final in legatura cu cerintele si tendintele din domeniu
? Sustinerea, promovarea, reprezentarea si apararea intereselor si drepturilor membrilor sai.


PGFF este deschis tuturor firmelor din domeniu, care dispun de dotari tehnice peste medie, care sa le permita adoptarea celor mai noi tehnologii iar firmele care nu satisfac aceste cerinte pot primi statutul de membru observator.


Despre Gealan Romania


Ca reprezentanta a grupului german Gealan Fenster Systeme GmbH, din 1994, si, ulterior, din 1997, ca membra a acestui grup, inregistrata la Registrul Comertului din Romania, societatea comerciala Gealan Romania  s-a impus ca lider pe piata locala in domeniul sistemelor de profile PVC pentru usi si ferestre, prin produsele de productie proprie si ca distribuitor pe piata interna si in tarile vecine.


Faptul ca este prima firma care a obtinut in Romania agrementul tehnic pentru tamplarie PVC pentru usi si ferestre, precum si pentru accesoriile aferente, si este membru al Comitetului Tehnic 318 ASRO ? Mobilier, usi, ferestre, elemente de inchidere si accesorii pentru constructii, confera Gealan Romania autoritate tehnica si morala in domeniul sau de activitate.


In cei peste 10 ani de prezenta pe piata romaneasca, firma a avut o evolutie constant ascendenta. In prezent, ca urmare a unei investitii de circa 7 milioane de Euro, Gealan Romania dispune de un sediu administrativ modern, o hala de productie dotata cu echipamente performante si un spatiu de logistica si urmand sa-si extinda capacitatea de productie in urmatorii doi ani, printr-o noua investitie, de 7 milioane de Euro.
De asemenea, firma are cinci depozite zonale in orasele Bacau, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova si Timisoara. Printr-o activitate dinamica, Gealan Romania a dezvoltat relatii de parteneriat cu peste 350 firme din toate regiunile tarii, cat si din Republica Moldova, Ucraina, Bulgaria si Turcia.


Rezultatele deosebite obtinute au la baza o strategie ce urmareste implementarea de tehnologii moderne, menite sa contribuie la cresterea eficientei produselor sale si, in acelasi timp, la reducerea costurilor de vanzare.


Calitatea reprezinta, de asemenea, o  caracteristica definitorie a activitatii companiei, recunoscuta prin certificarile ISO 9001:2000, ISO14001:2004 si OHSAS 18001:1999, pe care le-a obtinut.sursa: Gealan Romania – noiembrie 2005

 

Vizualizari: 1.903

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>