04.03.2020 11:04

Solutii de design pentru compartimentarea spatiilor

Compartimentarea spatiilor, solutii de design in baie si bucatarie - Anca si Claudiu arhitecti si fondatori ai Buzilan Digital Visualization Studio, un proiect ambitios care doreste sa se afirme nu numai in domeniul arhitecturii si al designului de interior, ci si in cel al designului de produs, advertisingului si al vizualizarilor digitale, ne raspund unor intrebari de interes pentru toti cei care isi renoveaza casa.

Compartimentarea-spatiilor-web

De ce trebuie sa tii cont cand recompartimentezi un spatiu?

Compartimentarea unui spatiu necesita proiect de arhitectura, expertiza tehnica si autorizatie, daramarea unui perete interior este o interventie majora si costisitoare. Inainte de demararea unei astfel de initiative este bine sa fiti siguri ca rezultatul va fi exact ce va doriti, atat din punct de vedere estetic cat si funtional.

Cum izolezi fonic peretii despartitori din gips-carton?

Una dintre cele mai simple, eficiente si ieftine solutii de izolare fonica a peretilor de gips-carton este umplerea integrala a spatiului din interiorul peretelui cu vata minerala. Ansamblul astfel rezultat are proprietati fono-izolatoare mai mult decat suficiente pentru activitati cotidiene. Este de evitat amplasarea de prize sau alte tipuri de perforatii in peretele astfel izolat deoarece acestea ii pot afecta dramatic caracteristicile fonice.

zid rigips

Recomandati tapetul in baie sau bucatarie?

Avantajele tapetului in baie si bucatarie sunt evidente: exista o varietate extinsa de modele, se monteaza usor si rapid si, mai ales, au un aspect diferit de obisnuitele placari. Atata timp cat se alege un tapet corespunzator, special conceput pentru incaperi cu umezeala ridicata, nu doar rezistent la apa sau lavabil, si este aplicat in mod corect, poate avea si o durata de viata suficient de lunga incat sa justifice investitia.

ikea-kitchen-idea-wallpaper

Care sunt culorile sau elementele de design care nu se vor demoda niciodata in baie sau bucatarie?

Nu exista culoare sau amenajare care sa nu se demodeze daca lucrarea a fost realizata in functie de un trend. Daca se doreste evitarea acestui lucru, noi recomandam ca orice interventie sa fie pe placul vostru si sa corespunda nevoilor voastre, pentru ca nu trebuie sa uitam ca baia si bucataria sunt spatii in primul rand functionale, care trebuie sa raspunda unor nevoi stabilite inainte de a demara lucrarile de amenajare.

bathroom-interior-design-project-ideas-2014

Sursa. 

Vizualizari: 2.269
http://www.forstyll.ro/

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>