08.11.2020 3:36

Sfaturi pentru cumpararea unui apartament in Cluj-Napoca

Cand esti in cautarea unei case noi, fie apartament, duplex sau casa unifamiliala, sunt cateva aspecte care trebuie luate in considerare, inainte de orice altceva.

  • Pretul

 

Ca ne place sau nu, multe dintre deciziile de cumparare sunt guvernate de buget si cat suntem dispusi sa intindem coarda. Asa ca primul pas in gasirea unei case este stabilirea unui prag financiar maxim, evident variabil de la persoana la persoana in functie de disponibilitati sau posibilitatea contractarii unui credit pentru locuinta. Noi am gasit acest calculator care va poate ajuta in calcularea aproximativa a gradului maxim de indatorare admis de banci la ora actuala.

Potrivit branch managerului Coldwell Banker Transilvania, Anamaria Burca, preturile medii cerute pentru apartamentele din Cluj-Napoca (exclusiv zone suburbane) se invart in jurul a 870 Euro/mp util pentru locuintele vechi si 970Euro/mp util pentru locuintele din cadrul ansamblurilor rezidentiale nou-construite.

In orice caz, luati in considerare ca multe dintre apartamentele de pe piata clujeana se vand semi-finisate astfel incat veti avea nevoie de cel putin inca 10% din costul apartamentului pentru operatiunile de finisare si utilare.

  • Convenienta

 

Dupa ce problema banilor a fost rezolvata, puteti porni la vanatoare. Vanatoarea casei perfecte care sa raspunda nevoilor personale si stilului de viata. Partea buna a lucrurilor este ca, la fel cu celelalte mari orase ale Romaniei, piata imobiliara din Cluj-Napoca a adoptat solutia online-ului si cele mai bune oferte rezidentiale le puteti “vedea” virtual pe website-uri si platforme de publicitate digitale. Fie ca folositi imobiliare.ro, olx.ro., site-urile specializate ale agentiilor locale sau search-ul google, veti gasi sute de oferte interesante, cu poze, preturi si descrieri detaliate ale proprietatilor. Partea cea mai grea este selectarea anunturilor celor mai potrivite pentru voi. Astfel, nu va sfiiti sa folositi filtrele de cautare de pe site-uri, alegeti numarul de camere sau suprafata utila dorita, cartierul sau zona preferata, si intervalul de pret.

c3_spate_f

  • Locatia

 

In Cluj-Napoca, totul este aproape. Asa spun localnicii. Dar in cazul in care nu sunteti din Cluj si doriti un punct de pornire in goana dupa apartamentul perfect, va putem spune ca zonele cu cea mai mare cautare, care abunda in locuri de distractie, magazine, infrastructura decenta si care ofera si acces facil la mjloacele de transport in comun, sunt cartierele Gheorgheni, Zorilor si Buna Ziua.

c3_f1

citeste articolul integral pe RivieraCluj.ro 

Vizualizari: 1.189

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>