08.11.2020 3:01

Satisfactia chiriasului

Satisfactia chiriei pe termen lung: 5 factori de luat in seama

Odata mutat in casa noua, lucruri la care initial nu te-ai gandit pot deveni deranjante. Ca si cumpararea, inchirierea unei locuinte este un proces influentat, in mare parte, de latura emotionala. Daca te numeri printre cei aflati in cautarea unei asemenea oferte, poti lua cu usurinta o decizie pripita – fie sub impulsul incantarii de moment produse de o anumita proprietate, fie sub presiunea ca trebuie sa-ti gasesti o casa cat mai repede. Nu putine sunt cazurile in care, dupa mutare, satisfactia chiriasului sa fie stirbita de factori neluati in calcul initial.

1. Planul casei:

Felul in care este compartimentata o locuinta conteaza mult, mai ales atunci cand locuiesti cu cineva. Daca vrei sa inchiriezi un apartament cu mai multe camere, spre exemplu, este important ca acesta sa fie decomandat, astfel incat fiecare locatar sa beneficieze de intimitate. Ideal ar fi ca incaperile sa aiba dimensiuni apropiate, pentru a evita neintelegerile cu ceilalti colegi.

2. Mobilierul si dotarile:

Poate ca pe moment nu te deranjeaza spatiul redus de depozitare sau faptul ca frigiderul este vechi si prea mic – in timp insa, aceste aspecte pot deveni deranjante.

3. Vechimea si gradul de uzura a instalatiilor:

De aceea, este necesar sa fii atent la starea de functionare si vechimea instalatiilor, mai ales a celor de la baie si bucatarie.

4. Calitatea drumurilor si imprejurimile:

Dincolo de ce iti ofera, la modul concret, o casa, acest aspect va avea un cuvant greu de spus in ceea ce priveste gradul tau de satisfactie pe termen lung. Daca obisnuiesti sa circuli cu mijloacele de transport in comun, aloca-ti ulterior un timp.

5. Apropierea de magazine:

Situatiile in care poti inchiria o locuinta chiar langa piata sau langa un hipermarket sunt, desigur, limitate. inainte de a “bate palma” pentru o anumita oferta, e bine sa iei in calcul si timpul necesar pentru a ajunge la un centru comercial – sau oriunde obisnuiesti sa-ti faci cumparaturile.

Project

sursa: Edil Cluj 

Vizualizari: 1.354

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>