07.05.2020 19:51

Romanul care lucreaza la casele viitorului

Dragos Arnautu este singurul roman care lucreaza la Institutului Casei Pasive din Germania, kilometrul zero al lumii in ceea ce priveste constructiile care consuma foarte putina energie. Specialistul a explicat, pentru ”Adevarul”, care sunt cele trei lucruri pe care le pot face romanii pentru a-si reduce cu pana la 90% factura la incalzire.

 
Dragos Arnautu (30 ani) este singurul roman care lucreaza la Institutului Casei Pasive (Passivhaus Institut) din Darmstadt, Germania, kilometrul zero al lumii in ceea ce priveste constructiile viitorului: casele care nu consuma deloc sau foarte putin curent electric pentru asigurarea confortului termic.

 
Cei 60 de specialisi care lucreaza la Institut sunt adevarati “apostoli” ai protectiei mediului, lucru care poate fi vazut observat chiar din parcarea insitutiei, care are doar doua locuri pentru masini, din care unul este pentru vizitatori, restul angajatilor circuland cu bicicletele. Arhitectul Dragos-Ionut Arnautu, absolventul Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca, care lucreaza la Institutul Casei Pasive in calitate de consultant energetic si certificator, a dat pentru cititorii „Adevarul” trei sfaturi care vor duce la reducerea facturii la caldura de pana la 90% la o locuinta existenta.

646x528

Citeste mai mult: adev.ro/nud4uk 

Vizualizari: 1.449

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>