04.03.2020 10:44

Romanii revin la vechile obiceiuri, cumpara locuinte la stadiul de proiect

Dupa ani de scaderi drastice, piata imobiliara pare a reveni la gloria de ondinioara. Ramane de vazut daca este o crestere sustenabila sau doar un foc de paie.

Se poate observa in acest an o revenire a vanzarilor de imobile aflate inca in faza de proiect, potrivit unui studiu RE/MAX România.

„Una dintre tendintele perioadei de boom imobiliar din 2006 – 2008 revine pe piata locala imobiliara. Chiar daca acum cumparatorii au alte criterii la achizitia unei locuinte, tot mai multi aleg sa achizitioneze un imobil inca din faza incipienta, cand acesta exista doar la nivel de planseta – acest comportament fiind caracteristic in special proiectelor foarte bine localizate”, a declarat Razvan Cuc, Director Regional RE/MAX Romania.

Astfel, in primele sase luni ale acestui an,piata imobiliara rezidentiala a crescut cu cca. 5%, fapt demonstrat si de numarul mare de proiecte rezidentiale finalizate sau aflate in curs de dezvoltare in toate centrele economice ale tarii.

„In acest prim semestru s-a simtit o efervescenta puternicain special in Bucuresti, dar si in alte orase importante ale tarii, precum Cluj-Napoca, Brasov sau Iasi. Sunt foarte multe proiecte in plin proces de constructie, precum si in etapa de proiectare, ceea ce inseamna ca urmatoarea perioada a anului se arata benefica pentru accelerarea numarului de unitati livrate”, a mai spus Razvan Cuc.

Nu in ultimul rand, reprezentantul companiei distinge o schimbare notabila in comportamentul vanzatorilor, care, in anii de criza pe piata de real-estate, au inteles ca succesul unei vanzari necesita concesii severe. Pe de alta parte, cumparatorii au devenit mult mai analitici si pretentiosi si isi adapteaza cererile dupa un rationament conservativ, in functie de bugetele disponibile.

„Speram ca in cazul revenirii unei perioade similare cu cea a boom-ului imobiliar,comportamentul de achizitie al romanilor sa ramana cel cumpatat de astazi si nu cel din anii 2000, cand s-au facut foarte multe greseli in tranzactiile imobiliare, greseli legate in primul rand de o supraindatorare excesiva”, a completat Razvan Cuc.

cubic-residence-6-bloc

Sursa. 

Vizualizari: 1.759

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>