03.29.2020 18:58

Reducere de dobanda la Prima Casa

Banca Comerciala Romana anunta reducere dobanzii pentru creditul Prima Casa

Banca Comerciala Romana (BCR) anunta modificarea ofertei de pret pentru creditul Prima Casa: marja de dobanda coboara cu 0,30%, ajungand la 2,20% (pentru clientii care nu vireaza salariul intr-un cont BCR). Astfel, dobanda finala ajunge la 4,62%. in acelasi timp, clientii care incaseaza salariul la BCR beneficiaza de o dobanda anuala de 2%, dobanda finala fiind de 4,42%/an.

In ultimii 5 ani, in cadrul programului Prima Casa, BCR a acordat credite in valoare de peste 5.500.000.000 lei (echivalentul a 1.220.000.000 Euro). Mai bine de 34.000 romani si-au cumparat o prima locuinta cu ajutorul unui credit garantat de stat de la BCR, peste 40% dintre acestia fiind din Bucuresti.

Interior

Criterii de eligibilitate pentru Prima Casa

Potrivit legii, poate beneficia de creditul Prima Casa 6 orice persoana fizica care nu detine in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia, nicio locuinta, indiferent de modul si momentul in care a fost dobandita, sau care detine in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia cel mult o locuinta, dobandita prin orice alt mod decat prin Program, in suprafata utila mai mica de 50 mp.

Primul pas pe care trebuie sa il faca o persoana care doreste sa achizitioneze o locuinta prin programul Prima Casa este sa vina la banca, chiar daca nu a gasit inca locuinta de care are nevoie. Consilierii BCR ii vor prezenta detalii privind creditul, documentele necesare pentru dosarul de credit, valoarea estimata preliminara a creditului si rata lunara de plata. Creditul poate fi aprobat financiar inainte de gasirea imobilului, clientul avand la dispozitie 120 de zile in care sa se hotarasca ce locuinta doreste”, explica reprezentantii BCR.

Pentru demararea creditului, clientii trebuie sa dispuna de un avans de minim 5%, iar banca accepta pana la 3 coplatitori. Singura conditie impusa de institutia financiara este ca, la finalizarea creditului, atat solicitantul, cat si coplatitorii sa nu depaseasca varsta de 75 ani.

Plan Casa

sursa: Edil Cluj 

Vizualizari: 1.248

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>