08.08.2020 20:43

Rata Prima Casa sau chirie in Bucuresti?

Sa stam cu chirie sau sa fa­cem un împrumut pentru achizitia unui apartament prin Programul Prima Casa?

La aceasta în­trebare isi cauta în fiecare an un raspuns cel putin câteva mii de tineri ce vor sa se stabileasca în Capitala spun cei de la Ziarul Financiar. Cum se prezinta situatia la început de 2013?

Chiria in apartamentele din Bucuresti a ajuns sa fie cu 25% mai mare decât rata la la un apartament achizitionat prin Programul Prima Casa, în conditiile în care preturile apartamentelor au continuat sa scada usor, chiriile la apartamentele mici – în general garsoniere si doua camere- au înregistrat o mica crestere, iar dobânda cheie pentru împrumuturile ipotecare în euro a scazut semnificativ în ultimul an, arata o analiza a ZF.

Ratele la creditele ipotecare ajustate la Euribor au scazut cu 10-15% în ultimul an, ceea ce face în prezent mai avantajoasa achizitia unui apartament prin împrumut bancar decât plata chiriei pentru un apartament similar. Preturile “de strigare” pentru 23 de ti­puri de apartamente din Bucu­resti au scazut în medie cu 2,90% în ul­ti­mul an, în timp ce chiriile so­licitate pentru aceleasi tipuri de lo­cuinte s-au majorat cu 2%, potrivit datelor cen­tra­lizate de catre Analize Imobiliare, platforma de rapoarte de piata dezvoltata de portalul imobiliare.ro.

Citeste articolul integral in Ziarul Financiar. 

Vizualizari: 1.127

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>