03.29.2020 17:47

Proiectul noului Muzeu Porsche

Biroul arhitectului Delugan Meissl va proiecta unul dintre cele mai spectaculoase proiecte – Muzeul Porsche


Biroul din Viena al arhitectului Delugan Meissl va construi noul Muzeu Porsche

Pe data de 30 iulie 2004, consiliul director al companiei Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG, Stuttgart, a dat unda verde unuia dintre cele mai spectaculoase proiecte din istoria companiei.
Zarurile au fost aruncate: noul Muzeu Porsche de la Zuffenhausen va fi construit de biroul arhitectului Delugan Meissl din Viena.
Proiectul austriacului a castigat concursul de oferte, la care Porsche a invitat sa participe zece renumite birouri de arhitectura din Germania, Austria si Elvetia. Pentru acest proiect s-au primit oferte de licitatie din partea a 170 de birouri de arhitectura europene.
Lucrarile de constructie din Porscheplatz vor incepe spre sfarsitului anului in curs. Costurile noului Muzeu Porsche, ce urmeaza a fi inaugurat in 2007, se ridica la aproximativ 50 de milioane de euro.


Presedintele General al Porsche AG, Dr. Wendelin Wiedeking, si-a exprimat entuziasmul cu privire la designul austriac: ?Acest design este inovator, modern si competitiv.
Evident, este si provocator, dar acesta a fost unul dintre obiective.
Cu acest nou proiect de dezvoltare vom crea, in cadrul uzinei-mama din Zuffenhausen, o atractie arhitecturala a carei faima va depasi hotarele Stuttgartului.”
Dl. Wiedeking se asteapta ca numarul de vizitatori ai muzeului sa creasca de la cifra curenta de 80.000 pe an, la cifra semnificativa de peste 200.000.


Din anul 2007, noul Muzeu Porsche va fi perceput ca o constructie monolit distincta si cu alura dinamica, aparent suspendata deasupra parterului si primului nivel.
Aceasta constructie va cuprinde o suprafata expozitionala de aproximativ 5.000 m? si va oferi spatiu pentru ?Experimentarea universului Porsche”.
Primul nivel cuprinde intrarea, care nu reprezinta numai foaierul, ci si punctul de plecare pentru vizitele organizate, permitand in acelasi timp intruziuni interesante in atelierul de vehicule istorice si in arhiva.


Foaierul spatiului expozitional prezinta istoria companiei pana la 1948.
De acolo, vizitatorul poate trece direct in spatiul expozitional principal ? unde istoria continua cu anul 1948 iar produsele sunt aranjate in ordine cronologica, si unde este detaliata ?tema insulelor” (incluzand, printre altele, Targa Florio, Prototipuri, era 917, Le Mans si evolutia modelului 911).
Desi in muzeul actual pot fi expuse aproximativ 20 de vehicule istorice, noul muzeu va delecta privirile publicului cu aproximativ 80 de vehicule.


Noul Muzeu Porsche va include de asemenea un magazin, un reustaurant pentru vizitatori, un cafe-bar si un restaurant select cu o imensa terasa pe acoperis.
In garajul subteran vor fi disponibile peste 300 de locuri de parcare.
Cladirea, poate fi utilizata si pentru gazduirea unor evenimente de mare amploare, cum ar fi prezentari de vehicule, actiuni dedicate clientilor sau conferinte de presa.Sursa: Porsche Romania – martie 2005

 

Vizualizari: 1.912

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>