04.03.2020 11:48

Prima Casa devine Noua Casa

Noul programul Noua Casa îi va împinge pe români spre împrumuturile clasice. Avantajele si dezavantajele celor doua tipuri de credite

Acordarea de împrumuturi prin programul guvernamental numai pentru achizitionarea de locuinte noi, modificare pe care Guvernul intentioneaza sa o aplice în urmatoarea perioada, i-ar determina pe români sa contracteze credite clasice, care au costuri tot mai apropiate de cele Prima Casa.

Programul de guvernare al Cabinetului Ponta 3 prevede transformarea Prima Casa în Noua Casa, urmând astfel ca împrumuturile garantate în proportie de 50% de stat si acordate cu avans minim de 5% si dobânzi avantajoase sa fie destinate doar pentru achizitionarea de locuinte noi.

Guvernul nu a anuntat înca termenul privind aceste modificari, însa ele ar putea avea impact atât asupra comportamentului solicitantului, cât si, pentru o perioada scurta de timp, asupra pretului locuintelor vechi.

Peste 90% din creditele Prima Casa acordate de la lansarea programului în vara lui 2009 si pâna în prezent au fost pentru achizitionarea de locuinte vechi.

Iar asta pentru ca apartamentele vechi sunt, de regula, mai bine pozitionate, mai spatioase sau mai ieftine decât cele noi.

Daca Noua Casa va permite cumpararea doar de case noi, românii ar putea încerca sa caute alternative, iar acestea chiar exista: creditele clasice, standard, ale caror costuri au scazut semnificativ în ultimii ani si s-au apropiat de cele aplicate în cadrul programului guvernamental.

Noua Casa

Citeste mai mult pe adevarul.ro 

Vizualizari: 1.082
http://www.forstyll.ro/

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>