04.03.2020 10:48

O galerie de arta intr-o fosta cladire militara

Studio olandez Biroul SLA a introdus o galerie de arta alba a intr-o cladire de lemn,carea a fost o unitate militara in secoulul al XIX-lea.Prin excavarea un subsol de trei metri, Biroul de SLA a adaugat un etaj in plus fostului arsenal dar a pastrat structura de lemn originala intacta. Cladirea de la Fort Asperen din Tarile de Jos este acum folosit ca o galerie de arta.

Armory-Fort-Asperen-by-Bureau-SLA_dezeen_3

Cladirea mare gazduieste mai multe baraci mai micute de-a lungul. Cadrul original de lemn ,ramele ferestrelor si acoperisul au fost pastrate ca structura a noii cladiri. Arhitect Peter van Assche descrie noua structură ca o casa mică“, care contine bar, scari, lift si spatiu de expozitie. Exteriorul este imbracat in Hi-Mac material solid.

Armory-Fort-Asperen-by-Bureau-SLA_dezeen_6

Armory-Fort-Asperen-by-Bureau-SLA_dezeen_8

Armory-Fort-Asperen-by-Bureau-SLA_dezeen_9

Vechiul interior arata mai mult ca interiorul unei cabane de ski din Austria dar noua cladire arata stralucitor, luminos si alb. Exteriorul casei da mai mult de un sentiment iPhone: Fara sudura, neted si alb, care maximizeaza diferenta intre vechi si nou “, a spus van Assche.

Pe plan intern spatiul triplu-inaltime este captusit cu lemn, cu placi de sticla de mari dimensiuni amplasate sub lucarnele originale. Grinzile originale si legaturile metalice perforeaza plafonul de noul volum.

936024_674233632622085_1718581911_n

Armory-Fort-Asperen-by-Bureau-SLA_dezeen_16

Armory-Fort-Asperen-by-Bureau-SLA_dezeen_17

Armory-Fort-Asperen-by-Bureau-SLA_dezeen_18

Citeste mai mult aici

Vizualizari: 1.376

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>