03.29.2020 0:23

Mansarda, un spatiu multifunctional. Cheia unei utilizari eficiente!

Zona aflata sub acoperisul unei cladiri poate functiona ca dormitor, birou sau, de ce nu, o camera dedicata hobby-urilor si relaxarii.

 

Desi in mod traditional reticenti la ideea de a locui intr-o (casa cu) mansarda, in momentul de fata tot mai multi romani iau in considerare aceasta posibilitate, urmand astfel exemplul popoarelor vestice.

Inainte de a alege un concept de design interior, o atentie deosebita trebuie acordata unui aspect de natura tehnica: izolatia mansardei. Reprezentantii retailerului de materiale de constructii si gradinarit Hornbach ofera o serie de recomandari in aceasta privinta, scopul unei asemenea lucrari fiind cela de a evita degradarea acoperisului, aparitia mucegaiului di pierderile de caldura (si, implicit, costurile ridicate la incslzire) pe timp de iarna.

Potrivit lui Mugurel-Horia Rusu, pentru a evita pierderea de caldura se impune utilizarea unui produs termoizolant potrivit, elastic si compresibil, care sa umple complet spatiile neregulate din interiorul sarpantei – prin acoperirea perfecta a acestora, consumul de energie termica pe timpul iernii se reduce semnificativ, fiind prevenita, totodata, si aparitia umiditatii. Astfel, pentru o termoizolare eficienta a spatiului mansardat, reprezentantii Hornbach recomanda produsele din vata minerala de sticlăa semirigide, care prezinta o conductivitate termica mica. O atentie deosebita trebuie acordata si protectiei lemnului impotriva umiditatii, prin intermediul unor membrane de control cu permeabilitate variabila.

Apeleaza la ajutorul unui profesionist!
Pe langa calitatea metarialelor folosite, un aspect important in realizarea unei lucrari eficiente tine de calitatea manoperei. „Sfatul nostru este ca procesul de izolatie sa fie supervizat de catre un constructor profesionist, care cunoaste instructiunile de instalare furnizate de catre producator si este capabil sa aleaga corect cele mai eficiente produse pentru un astfel de proiect”, spune Mugurel-Horia Rusu.

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

 

Sursa. 

Vizualizari: 1.568

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>