04.03.2020 10:58

Lucrarile de constructii au consemnat un avans in primele cinci luni

In perioada ianuaria-mai, volumul lucrarilor in constructii a fost mai mare cu 10,2% pe total, fiind inregistrate cresteri la lucrarile de reparatii capitale cu 18,3%, la lucrari de intretinere si reparatii curente cu 12,3% si la cele de constructii noi cu 7,9%.

 

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 16,9% la cladirile rezidentiale, cu 8,2% la cladirile nerezidentiale si cu 9,4% la cele ingineresti. Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, lucrarile de constructii au avansat cu 10,8%, pe fondul cresterilor la lucrarile de reparatii capitale cu 21,9%, la cele de constructii noi si de intretinere si la reparatii curente, cu 10,2% fiecare, relateaza Mediafax.

Volumul lucrarilor de constructii a crescut la cladirile rezidentiale cu 23,3%, cladirile nerezidentiale cu 12,2% si la constructiile ingineresti cu 0,3%. In mai, lucrarile de constructii au consemnat un avans de 12,3% fata de aprilie, serie bruta, crestere evidentiata la lucrarile de intretinere si reparatii curente si la lucrarile de constructii noi cu 28,9%, respectiv cu 10%.

Lucrarile de reparatii capitale au avut in schimb o scadere cu cu 3,1%. Pe obiecte de constructii au avut loc cresteri la constructiile ingineresti si la cladirile rezidentiale cu 19,9%, respectiv cu 12,5%. Cladirile rezidentiale au ramas la acelasi nivel fata de luna precedenta. Ca serie ajustata s-a inregistrat pe total o scadere cu 2,8%, influentata de lucrarile de reparatii capitale care au avut o reducere de 12,8% si de lucrarile de constructii noi (-0,9%). Lucrarile de intretinere si reparatii curente au crescut cu 8,9%.

Volumul lucrarilor de constructii a crescut la cladirile nerezidentiale cu 19,8% si la constructiile ingineresti cu 6,6%, pe cand cladirile rezidentiale au scazut cu 17,5%. Ca serie ajustata, volumul constructiilor a crescut cu 7%.

Construction Worker at Site
Citeste mai mult: http://www.wall-street.ro/articol/Economie/186162/lucrarile-de-constructii-au-consemnat-un-avans-de-10-2-in-primele-cinci-luni.html 

Vizualizari: 1.855

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>