04.03.2020 10:53

Inventia care ar putea salva milioane de vieti

Mai multi cercetatori de la Universitatea din Nantes (Franta) au creat o imprimanta 3D care poate construi o structura de 3 metri cubi in mai putin de jumatate de ora. INNOprinT se numeste dispozitivul completat de un brat robotic care a fost proiectat intr-unul  din laboratoarele institutiei de invatamant superior.

p_186467_760x420-00-65

Proiectul a fost inspirat din dezastrele naturale care au avut loc recent pe glob, unde multi oameni au ramas fara locuinta. Totodata proiectul a fost realizat si la insistentele mai multor producatori care si-au propus sa foloseasca acesta solutie in caz de urgenta.

“Intr-un dezastru natural dispozitivul ar trebui sa fie livrat prin intermediul unei barci. Imprimanta 3D ar avea in acest fel capacitatea de a construi, la cerere, o structura in forma unei case in cel mult 30 de minute, ceea ce ar facilita in acest fel dezvoltarea mai multor spatii in care pot locui cei afectati de calamitatile naturale in zonele cu risc ridicat”, a declarat Benoit Ferret, profesor in cadrul Universitatii din Nantes.

Cercetatorii Universitatii din Franta sustin ca vor cauta sa foloseasca materiale alternative capabile sa realizeze structuri de locuit de pana la 7 metri inaltime cu posibilitatea de a dezvolta o intreaga casa pe un anumit teren.

Sursa. 

Vizualizari: 1.648

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>