04.03.2020 11:28

Indicele Blitz

Preturile apartamentelor din Cluj in continua crestere cu cateva exceptii. Vezi ce apartamente au preturi mai mici!

Indicele Blitz a inregistrat in luna februarie valoarea de 1.022 Euro/mp pentru apartamentele de vanzare din Cluj-Napoca. Este a IV-a luna consecutiva de crestere, ultima valoare raportata sub pragul de 1.000 Euro/mp fiind in luna octombrie 2014.

Fata de aceeasi luna a anului trecut, preturile medii publice ale apartamentelor din Cluj-Napoca au crescut cu aproape 4 procente: 3,97%.

Apartamentele cu un grad redus de confort, inregistreaza a doua luna de scadere, in principal datorita cererii scazute pe acest segment care, de-a lungul timpului, n-a beneficiat de aceeasi popularitate ca apartamentele cu 2 camere, in randul clientilor Prima Casa.

indicele-blitz

Apartamentele cu doua camere inregistreaza a VII-a luna consecutiva de crestere, un trend impulsionat mai ales de programul guvernamental, dar si de politica BNR de reducere a dobanzii de referinta.

O astfel de locuinta are un pret public azi cu 300 Euro mai mult decat avea in aceeasi luna a anului trecut, diferenta inregistrata de indicele Blitz intre luna februarie 2015 si februarie 2014 fiind de 61 Euro/mp.

blitz

Topul cartierelor clujene este dominat de:

- Centru: 1.168 Euro/mp

- cart. Europa: 1.104 Euro/mp

- cart. Grigorescu: 1.096 Euro/mp.

Analizand datele din tabel, observam faptul ca in unele cartiere preturile medii publice au scazut usor (cart. Gheorgheni, cart. Marasti, cart. Europa), in timp ce in altele s-au inregistrat cresteri de preturi in februarie (Centru, cart. Manastur, cart. Grigorescu, cart. Zorilor, cart. Buna Ziua). Florestiul stagneaza pe masura ce numarul de oferte din cea mai mare comuna din tara este in crestere.

Indicele Blitz prezinta media preturilor publice ale apartamentelor de vanzare din Cluj exprimata in Euro/mp.

Indicele Blitz tine cont de specificul pietei locale si de harta imobiliara a Clujului, oferind valori medii diferentiate pentru apartamentele din municipiul Cluj-Napoca si cele din comunele invecinate.

Echipa Blitz Imobiliare 

Vizualizari: 1.413
http://www.forstyll.ro/

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>