07.05.2020 21:11

Inchirierea in regim hotelier

Inchirierea de apartamente in regim hotelier este practicata cu succes in orase cu potential turistic, iar la prima vedere, aceasta varianta pare cat se poate de atractiva, promitand castiguri net superioare fata de inchirierea pe termen lung. Dar, exista cativa factori de care ar trebui sa tii cont inainte de a da spre inchiriere un apartament in regim hotelier.

1. Aspectele legale

Pentru a avea o afacere in adevaratul sens al cuvantului, trebuie sa faci lucrurile in mod legal. Asta inseamna ca nu-ti poti inchiria proprietatea pur si simplu, „la negru”. Asta cu atat mai mult cu cat, probabil, o buna parte din clientii pe care ii vei avea pot fi oameni de afaceri sau persoane juridice, care vor solicita o dovada a cheltuielilor de cazare. “Ca sa fie intr-adevar o afacere, trebuie sa existe o firma, care sa poata emite o factura”, spune Eugen Cararus, directorul unei firme din Capitala, ce are in portofoliu mai multe apartamente in regim hotelier.

2. Zona

Nu orice proprietate se preteaza inchirierii in regim hotelier. in special in orasele mari, cu potential in turismul de afaceri, sunt cautate indeosebi apartamentele din zonele centrale, ce pot concura la modul real cu localizarea hotelurilor. in Capitala, de exemplu, populare sunt atat zonele Unirii, Romana, Universitate, Victoriei, cat si Dorobanti sau Primaverii, ultimele dintre acestea fiind cunoscute in mod deosebir randul oamenilor de afaceri straini.

3. Amenajare si dotari

La fel de importanta ca localizarea apartamentului este si felul in care arata acesta. Spre deosebire de chiriasii pe termen lung, care se pot multumi cu o mobila mai veche sau cu dotari mai modeste, atat timp cat locuinta este bine intretinuta, nu acelasi lucru este valabil si pentru clientii in regim hotelier. Acestia din urma sunt dispusi sa plateasca mai mult, dar de banii acestia vor astepta conditii ca de hotel. Asta inseamna ca, inainte de a porni o astfel de „afacere”, va trebui sa faci o investitie importanta in renovarea si amenajarea locuintei. Marius Georgescu, administratorul firmei Rent for Comfort din Bucuresti, apreciaza ca o asemenea investitie se poate ridica la 5.000 de euro; cu toate acestea, bugetul necesar poate depasi cu usurinta aceasta suma.

4. Servicii de curatenie

Pentru a oferi conditii decente, un apartament scos la inchiriere va necesita o intretinere adecvata: curatenie dupa fiecare client in parte, inlocuirea consumabilelor, mici reparatii etc. Atunci cand ai o firma cu un portofoliu de mai multe astfel de proprietati, spune Eugen Cararus, lucrurile sunt mai simple, pentru ca ai deja oameni specializati care se ocupa de astfel de lucruri.

5. Timpul

Daca in varianta inchirierii clasice, odata cu predarea cheilor puteai sta mai mult sau mai putin linistit, cea in regim hotelier necesita mult mai mult timp (si efort). Mai mult timp alocat discutiilor si intalnirilor cu clientii, promovarii sau rezolvarii diverselor probleme ce pot aparea legat de respectiva proprietate.

6. Promovare

Pentru ca inchirierea in regim hotelier presupune sa ai un flux constant de clienti, promovarea proprietatii devine mult mai importanta. Daca in timp vei reusi poate sa-ti faci o retea de „oaspeti” fideli, la inceput lucrurile se vor misca mai greu si va trebui sa le atragi cumva atentia. Internetul este astazi cea mai buna modalitate de promovare, spune Eugen Cararus. iti poti posta oferta pe un site specializat sau, in cazul in care ai mai multe oferte de cazare, iti poti face si un site propriu.

Sursa: imobiliare.ro 

Vizualizari: 2.910

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>