03.29.2020 0:53

In Cluj preturile au ajuns la peste 1.100 Euro/mp

Apartamentele cu 2 camere din Cluj au depasit pragul de 1.100 euro/mp!

Indicele Blitz a inregistrat in luna august valoarea medie de 1.070 Euro/mp pentru apartamentele din Cluj-Napoca, cel mai ridicat nivel din acest an si de dupa criza imobiliara.

Indicele Blitz pentru toate apartamentele din zona Clujului, din municipiu si vecinatati, a atins pragul de 900 Euro/mp, de asemenea o valoare superioara celorlalte luni ale anului 2015.

Asa cum ne-am obisnuit deja, apartamentele cu 2 camere se situeaza ca valoare peste indicele mediu al orasului, fiind locuintele cu cea mai mare valoare din punct de vedere al pretului raportat la suprafata utila.

1.101 Euro/mp a fost in luna august valoarea medie publica a apartamentelor cu 2 camere din Cluj-Napoca

chart-1-general

Cresterea cererii in special pentru acele locuinte care se incadreaza in normele programului Prima Casa, apartamente cu 1-3 camere, precum si conditiile de creditare tot mai permisive, au facut ca piata imobiliara sa creasca in ultimele luni intr-un ritm mai alert decat la inceputul anului.

In numai trei luni apartamentele din Cluj au castigat in medie 3,5%

preturi-cartiere

Apartamentele din cartierele Clujului au avut parcursuri diferite in luna august. Astfel, media preturilor publice din Centru, Gheorgheni, Grigorescu si Buna Ziua a fost mai mica decat in luna anterioara, in vreme ce apartamentele din Marasti, Zorilor si Europa s-au scumpit. Pretul mediu public al apartamentelor din Manastur a fost in luna august acelasi cu pretul mediu din luna iulie. Detalii in graficul de mai jos:

chart-2-cartiere

Indicele Blitz este un instrument statistic imobiliar unic pe piata locala, care prezinta valoarea medie a preturilor publice exprimata in euro/mp, pentru apartamentele de vanzare din Cluj.

Indicele Blitz este un produs gratuit care completeaza oferta de materiale, aplicatii si instrumente pe care Blitz le ofera clientilor si partenerilor sai pentru ca acestia sa se familiarizeze cu termenii si tehnicile cu care opereaza piata imobiliara.

Indicele Blitz tine cont de specificul pietei imobiliare locale, caracterizata de o zonalitate bine determinata, apartamentele din municipiu fiind analizate separat de cele din comunele invecinate, cu preturi sensibil mai scazute.

Apartament

Echipa Blitz 

Vizualizari: 1.725
http://www.forstyll.ro/

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>