04.08.2020 16:23

Garduri vii

Scopul gardurilor vii este acela de a stabili limitele proprietatii, de a o proteja de privirile curioase si implicit de asigurarea intimitatii proprietarilor.


Garduri vii

Scopul gardurilor vii este acela de a stabili limitele proprietatii, de a o proteja de privirile curioase si implicit de asigurarea intimitatii proprietarilor.

Sunt foarte multe specii de arbusti care se preteaza la formarea unui gard viu – decorativi prin flori, fructe sau frunzis.

Majoritatea speciilor de arbusti sunt specii rustice, nepretentioase, care se preteaza foarte bine la tuns. Gardurile vii se planteaza de obicei la marginea terenului, pot delimita anumite zone din gradina sau pot masca diferite anexe ale proprietatii.

De ce un gard viu?

Cu cativa arbusti se poate crea un loc intim pentru odihna in gradina, se poate separa gradina de legume din spate de cea decorativa. Mai mult, prin delimitarile efectuate in gradina, ea pare mai mare si vizitatorul descopera de fiecare data o alta latura a ei.

Gardurile vii plantate in anumite parti ale gradinii pot schimba microclimatul prin scaderea intensitatii vantului , protejand astfel plantele mai pretentioase de curentii de aer.

Un gard viu decorativ este alcatuit din mai multe exemplare ale aceleiasi specii, plantate la o distanta mica, dar care in cativa ani va avea forma dorita prin tunderile de formare si intretinere.

Gardul viu se poate forma din conifere – chamaecyparis lawsoniana, thuja occidentalis, taxus baccata sau cupressocyparis leylandii.

Pentru gardurile din foioase se pot folosi o multitudine de specii-fagus sp, carpinus sp, acer campestre, ligustrum vulgare, prunus laurocerassus, cotinus coggyria, cornus sanguinea, cornus alba, corylus avellana.

Garduri vii decorative prin flori – pyracantha, spiraea sp, berberis sp, chaenomeles, buddleja davidii, hibiscus, callicarpa bodinieri, caryopteris clandonensis, deutzia, euonymus sp, forsythia intermedia, kerria japonica pleniflora, lonicera sp, kolkwitzia amabilis, philadelphus sp, physocarpus opulifolius, potentilla fructicosa, syringa vulgaris, tamarix tetranda, viburnum lantana, weigela florida.

Combinatiile de plante in functie de textura si culoare se realizeaza dupa dorinta fiecaruia. In centrul nostru de gradinarit gasiti o gama foarte larga de specii perene din care se pot forma garduri vii. Echipa noastra va poate indruma si sfatui in alegerea plantelor dorite.

Va asteptam insa sa le descoperiti alaturi de noi!

NEA GARDEN CENTER:

Floresti
str. Avram Iancu nr. 322

tel.: 0264-266.290
0726-074.656
0726-363.021
0733-414.361
0733-414.363

e-mail:
neagarden@yahoo.com

web: www.neagarden.ro
 

Vizualizari: 2.881

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>