04.08.2020 14:43

Flori si plante curgatoare de gradina

Florile si plantele curgatoare de gradina precum petuniile, muscatele, cercelusii, garofitele, calibrachoa sau verbena sunt cele mai favorite flori pentru decorarea si infrumusetarea exteriorului unei case sau gradini. Spre deosebire de alte soiuri, plantele curgatoare trebuie sa fie decorative prin flori. Frumusetea acestor ghivece pline cu flori curgatoare se reflecta din culorile intense ale cator mai multi boboci, o planta bogata in flori este superba.

Florile si plantele atarnate in cosulete dau viata si frumusete gradinii, terasei, balconului sau aleilor. Acestea reprezinta niste accesorii decorative esentiale spatiului din jurul casei.
Ghivecele suspendate sunt destul de grele mai ales cand pamatul lor este udat sau cand plantele se dezvolta si dau nastere florilor bogate si noilor lastari, de aceea este indicat sa le pozitionati doar in anumite locuri care prezinta siguranta in primul rand. Locurile bune pentru aceste ghivece sunt spre exemplu pe crengile rezistente ale copacilor, pe suporturile metalice din gradina ori pe balustrade si cornisele teraselor.

Decorarea cu aceste plante curgatoare cu flori poate deveni o procedura destul de dificila, primul pas consta in selectarea acestora. Iata cateva idei de plante curgatoare dintre cele mai cautate:

Muscata curgatoare

Este o planta perena cultivata adesea in zonele reci, este printre cele mai cautate flori de vara, are frunze frumoase, rotunjite si usor parfumate. Se uda de cate ori este nevoie pentru a preveni ofilirea, cu pauza intre udari pentru a lasa pamantul sa se usuce, astfel riscati sa se imbolnaveasca de putregaiul cenusiu de la prea multa umiditate. Se inmulteste prin butasi.

Vezi care sunt toate plantele de gradina pe ideidesign.com 

Vizualizari: 3.062

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>