07.05.2020 20:53

Expropriati pentru pista Aeroportului International Cluj-Napoca

Întâlnire presedintele Consiliului Judetean Cluj cu reprezentantul persoanelor expropriate pentru construirea pistei Aeroportului

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Horea Uioreanu, s-a întâlnit luni, 8 iulie 2013, pentru a doua oara, cu reprezentantul desemnat de persoanele care au fost expropriate de terenurile necesare pentru construirea noii piste a Aeroportului International Cluj-Napoca. Scopul acestei noi întrevederi a fost acela de explica proprietarilor de terenuri care sunt prevederile legale cu privire la exproprierea terenurilor.

„Si astazi, ca si vineri, am discutat despre situatia parcelelor supuse exproprierii si am explicat, cu actele pe masa, faptul ca noi nu putem sa le satisfacem doleantele deoarece am încalca legea. Practic, dânsii vor sa le platim despagubiri la pretul din anul 2010 al terenurilor. Noi avem Raportul de evaluare, întocmit de un evaluator autorizat ANEVAR, asa cum prevede art. 11 al (7) din Legea 255/2010 privind exproprierea pentru cauza de utilitate publica. Acest raport a fost întocmit avându-se în vedere expertizele efectuate si actualizate de camerele notarilor publici, asa cum prevede art. 11 alin. (8) al Legii amintite. Prin urmare, eu am explicat, din nou, faptul ca nu am cum sa platesc persoanelor expropriate în acest moment pretul pe care îl aveau terenurile în anul 2010”, a precizat presedintele Consiliului Judetean Cluj.

Precizam faptul ca pentru continuarea lucrarilor de construire a noii piste de decolare-aterizare a Aeroportului International Cluj-Napoca, s-a procedat la expropriere pentru cauza de utilitate publica a mai multor terenuri aflate pe traseul acestui obiectiv de investitii, pe etape, în conformitate cu calendarul de derulare al lucrarilor. La aceasta data se efectueaza exproprierile aferente etapei a II-a. 

Vizualizari: 1.647

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>