03.29.2020 19:08

Energy-related Products Directive

Introducerea directivelor ErP schimba piata de centrale termice

Ariston Thermo România, liderul pietei locale de centrale termice si boilere, estimeaza ca introducerea directivelor ErP (Energy-related Products Directive) începând cu toamna acestui an cu privire la eficienta energetica a echi­pamentelor de încalzire vor schimba definitiv piata locala de centrale termice pe gaz.

“Începând cu septembrie 2015, directivele ErP* impun ca pe pietele europene si astfel si pe cea locala sa nu mai fie comercializate decât produse ce ating un anumit prag de eficienta energetica. Astfel, odata cu septembrie 2015, centralele în condensare vor fi practic singurele care întrunesc aceste criterii”, a afirmat Catalin Draguleanu, Country Manager Ariston Thermo România.

Potrivit estimarilor sale, piata locala de centrale termice a început înca de anii trecuti sa se adapteze noilor trenduri în ceea ce priveste eficienta energetica. Astfel, în 2014 s-a putut observa o crestere substantiala a vânzarilor de modele în condensare, lucru care arata o schimbare treptata a comportamentului de achizitie al românilor, acestia fiind tot mai mult interesati de produsele cu un grad tehnologic ridicat ce asigura o eficienta sporita si economii la consumul de gaz.

„O crestere a vânzarilor de centrale termice în condensare am putut observa si la nivelul business-ului Ariston Thermo România, iar aceasta majorare a fost rezultatul eforturilor noastre de a promova produse superioare din punct de vedere al eficientiei energetice si de a educa posibilii cumparatori de centrale termice. Astfel, dupa ce în 2010 am introdus noi modele de centrale în condensare cu puteri cuprinse între 24 – 150 kw, capabile sa acopere aplicatii de la apartamente, pâna la case si vile, dar si aplicatii comerciale, în 2014 am lansat o serie de programe destinate acestui segment printre care extinderea perioadei de garatie de la 3 la 5 ani, dar si o reducere de pret la înlocuirea centralei vechi cu una în condensare”, a mai spus Catalin Draguleanu.

Acesta a subliniat ca decizia companiei de a promova produsele superioare din punct de vedere al eficientei energetice a venit si în urma studiilor companiei care arata ca 65% dintre români nu sunt informati cu privire la tehnologia condensarii si la avantajele pe care le aduce aceasta.

Astfel, acestea au o eficienta termica de pâna la 109%, fata de aprox. 94% în cazul unei centrale conventionale, si aduc economii de pâna la 35% la consumul de gaz si, deci, si la factura. În plus, modelele în condensare sunt mult mai prietenoase cu mediul, având emisii de noxe si dioxid de carbon mai mici comparativ cu modelele conventionale.

Business în crestere în 2014

În acest moment, vânzarile Ariston Thermo România sunt generate, în mare parte, de centrale termice murale, iar restul de boilere electrice, sisteme solare, pompe de caldura si aparate de aer conditionat.

Astfel, raportat la întregul business Ariston Thermo România, anul 2014 a adus o crestere a afacerilor comparativ cu anul precedent, înregistrata pe cele mai importante categorii de produse pe care compania le comercializeaza: centrale termice, boilere electrice si sisteme solare.

„Cu toate ca piata de centrale termice si cea de boilere electrice nu au evidentiat modificari notabile în 2014, Ariston Thermo România a reusit sa obtina cresteri importante datorate gamei largi de produse, a modelelor inovative nou lansate si a actiunilor de marketing si vânzari realizate”, a mai spus reprezentantul companiei.

*Directivele ErP reprezinta urmarea obiectivelor UE, denumite “obiective 20-20-20”, în ceea ce priveste protectia si respectul fata de mediu si prevad ca pâna în 2020 sa se ajunga la o reducere de 20% a emisiilor de gaze cu efect de sera, o crestere cu 20% a utilizarii resurselor regenerabile si o scadere cu 20% a consumului de energie la nivel global, printr-o eficientizare sporita a produselor.

Ariston 

Vizualizari: 1.451
http://www.forstyll.ro/

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>