03.29.2020 18:40

De ce se innegresc rosturile dintre placile ceramice?

Exista situatii in care rosturile aflate intre placile de gresie se innegresc, iar cele aflate intre placile de faianta se incarca de mucegai.

In cele mai multe cazuri, cauzele acestor fenomene sunt folosirea unor chituri neadecvate sau de proasta calitate, precum si supradimensionarea rosturilor.

Chiturile poroase absorb cu usurinta praful, ceea ce conduce la innegrirea rosturilor. Rosturile placilor de faianta din baie se incarca cu mucegai din cauza lipsei ventilatiei si a umezelii mari. In sezonul rece, peretii bailor ar trebui sa aiba peste 12° C ca sa nu apara mucegaiul.

Din fericire, exista si remedii ale acestor probleme. Pentru placile de pardoseala (gresie), solutia consta in scobirea chitului vechi si aplicarea unuia nou, de calitate; pentru faianta, instalarea unui ventilator in baie si, de asemenea, rechituirea rosturilor.

Pentru ambele situatii exista un remediu de reconditionare, respectiv indepartarea chitului la suprafata (dupa caz, intre 3 si 6 mm) si aplicarea unui strat de rasina epoxidica. ­Procedeul este insa complicat, deoarece aceasta substanta este foarte lipicioasa.

652x450_071278-faianta (1)

Sursa. 

Vizualizari: 1.623

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>