04.08.2020 15:36

Cum arata Clujul birourilor pe harta nationala

Potrivit unei analize Darian aferente semestrului I, cea mai mare piata de birouri in afara Bucurestiului este cea din Cluj-Napoca cu aproximativ 190.000 mp, urmata de Iasi cu 125.000 mp, Timisoara cu aproximativ 100.000 mp si Brasov cu 80.000 mp. Cele patru orase cumuleaza sub un sfert din stocul din Capitala, o piata care continua sa creasca. Cu un stoc relativ redus de spatii de birouri si cu o rata de ocupare relativ ridicata, chiriile de birouri de clasa A din Cluj-Napoca, variaza, in medie, in intervalul 12-14 €/mp, arata datele Darian.

In Cluj se afla in derulare cel putin inca doua proiecte care schimba cifrele din piata de birouri. Prima etapa din The Office a lansat pe piata o suprafata de 19.000 mp (din mai 2014), iar faza II, acum in santier, va aduce o suprafata similara. La final de lucrari, proiectul dezvoltat in parteneriat de fondul sud-african de investitii NEPI si Ovidiu Sandor va avea 54.000 mp. Dezvoltatorii au anuntat ca faza 3 va demara in primavara. In aceasta vara, gradul de ocupare pentru faza 1 ajunsese la 90%, iar pentru etapa II se semnasera contracte pentru 30% din suprafata, potrivit datelor transmise de reprezentantii dezvoltatorilor. Pe fosta platforma a fabricii Libertatea din zona garii, a doua etapa din centrul de birouri si servicii Liberty Technology Park e recent finalizata de constructori si a primit primii ocupanti. Tinta dezvoltatorilor de la Fribourg pentru final de an este de 50% grad de ocupare, cu rezidentii mutati in imobil. Soarta santierului pentu faza III a proiectului e la mana pietei locale de birouri.

royal-school

Sursa. 

Vizualizari: 1.311

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>