09.27.2020 20:15

Cum amenajam terasa

Primăvara ne îndeamnă să petrecem cât mai mult timp în aer liber, iar colţurile pentru destindere din balcoane sau grădini încep să fie din nou atractive.E momentul să redecorezi terasa!

Nu ştii cum să alegi culorile pentru mobilier şi materiale, astfel încât să fie în armonie? Roata culorilor este soluţia ideală pentru a găsi cele mai bune acorduri cromatice, pentru a determina cu exactitudine ce culori se potrivesc împreună în acelaşi spaţiu. Una dintre reguli spune că putem alege culorile complementare, însă acestea ar trebui să fie echilibrate de alb şi negru sau de culorile neutre.

Liniile mobilierului de exterior se inspiră tot mai mult din designul livingurilor, astfel că gama de texturi şi materiale pentru aceste piese s-a diversificat simţitor. Albul poate părea o alegere incomodă pentru mobilierul de exterior, însă datorită huselor lavabile, ne putem îndrepta către o astfel de opţiune. De asemenea, măsuţa de cafea şi elementele decorative oferă căldura specifică unui living.

Ce schimbări periodice putem face, atunci când deţinem un mobilier de exterior de care suntem mulţumiţi?

Răspunsul este simplu: decoraţiuni şi accente de culoare. Imaginea de ansamblu se poate schimba cu uşurinţă prin înlocuirea sau adăugarea unor elemente decorative cu impact mare, acestea fiind mult mai accesibile din punct de vedere financiar decât achiziţia unui nou set de mobilier. Schimbarea pernelor sau  a materialelor este o metodă excelentă pentru a modifica aspectul de la un sezon la altul, fără mari investiţii. De asemenea, pentru petrecerile în aer liber şi momentele speciale, o notă de eleganţă poate fi obţinută cu ajutorul unor vaze sau candelabre masive.

Culorile adiacente sunt cele alăturate în roata culorilor, iar specialiştii spun că alăturarea acestora duce la crearea unei atmosfere deosebite în spaţiile din aer liber. Un rezultat de succes poate fi obţinut cu ajutorul tonurilor deschise şi al imprimeurilor îndrăzneţe, echilibrate de negru sau culori neutre închise.

Simetria a fost folosită multă vreme în amenajările interioare, deoarece este reconfortantă din punct de vedere vizual, dar mai ales uşor de obţinut, fiind soluţia ideală pentru amatori. Culori neutre, materiale specifice exteriorului, două canapele, două vaze – un rezultat plăcut şi un exemplu perfect de amenajare simetrică.

Pe de altă parte, nu toţi proprietarii aleg să respecte cu stricteţe regulile de amenjare atunci când vine vorba de spaţiile din grădină şi, în multe cazuri, se poate obţine şi astfel un rezultat de succes. Atmosfera plăcută este dată de elemente personale, nu de organizarea ca la carte a unui colţ dedicat familiei şi prietenilor.

Sursa: imopedia.ro 

Vizualizari: 2.125
http://www.forstyll.ro/

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>