04.03.2020 10:53

Culoarea din casa iti modifica starea de spirit

Specialistii in amenajari interioare sunt pusi in situatia de a declara razboi culorilor neutre, dupa ce le-au promovat si asta pentru ca este doveditȘ culoare din casa iti modifica starea de spirit.

culori-amenajari-interioare-2012

Culorile neutre cum ar fi albul, griul si negrul castiga tot mai mult teren in amenajarea caselor. In cartea sa intitulata ”L’Etonnant pouvoir des couleurs” (Uimitoarea putere a culorilor), designerul Jean-Gabriel Causse rezinta virtutile si efectele binefacatoare ale fiecarei culori.

Este dovetit stiintific faptul ca albastrul calmeaza, iar rozul permite perceperea mai pozitiva a lucrurilor. Culoarea turcoaz are in schim capacitati de revigorare. De asemenea mobilizeaza indeosebi fotoreceptorii din ochi care blocheaza melatonina, hormanul somnului. Culoarea ne poate ajuta sa ramanem treji dar si sa dormim mai bine noaptea.

Exista si culori energizante ca rosul, galbenul, portocaliul, numite si culori ale soarelui. Pentru a-i ajuta pe adolescenti sa se trezeasca mai usor dimineata se recomanda ca peretii din camera lor sa fie zugraviti in aceste nuante.

Pentru a castiga increderea cuiva la un interviu de angajare, designerul recomanda verdele. Este culoarea increderii. Fiecare are propria memorie emotionala in privinta culorilor. Culoarea legata de un eveniment placut din viata poate aduce multumire si mai mult chef la serviciu intr-o zi stresanta.

Sunt si culori care avantajeaza invatatul. Astfel, albastru stimuleaza creativitatea iar rosu concentrarea. La mijloc ca efect de doi intr-unul, verdele. Este o culoare echilibrata indicata pentru citit si invatat. Culorile alb si gri sunt recomandate pentru bucatarii si spitale pentru a arata curatenia locurilor.

La Google, toate camerele sunt colorate. Cine are nevoie de concentrare merge la cafeneaua rosie, iar sedintele de brainstorming se desfasoara in birouri zugravite in albastru. Ideea este sa existe cat mai multe culori pentru ca oamenii sa nu se plictiseasca.

design-interior-culori-2

Sursa. 

Vizualizari: 1.484
http://www.forstyll.ro/

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>