03.29.2020 19:07

Costurile si avantajele incalzirii pe peleti

Incalzirea pe peleti este o solutie de incalzire ecologica. Nu numai ca este vorba despre biomasa (lemn) deci o materie combustibila regenerabila, dar peleti si incalzirea pe peleti folosesc tocatura lemnoasa, deseuri vegetale, agricole, forestiere, silvice, rumegus, scoarta, resturi de copaci, plante prelucrate si cultivate special in acest scop.

3287

Prin acest material puterea calorica este sporita si emisiile de fum si noxe sunt aproape inexistente. Costurile de transport sunt mici, logistica de stocare imbunatatita si utilizarea automatizata. Cenusa rezultata este sub 1,5% din masa care arde si este si un ingrasamant natural.

Incalzirea pe peleti  pentru o casa izolata poate fi perfect asigurata cu o centrala termica pe principiul celor cu lemne, adaptata. O tona de peleti costa ~150 euro iar pentru a incalzi o casa din octombrie pana in mai ar fi necesare ~5 tone de peleti. Calculul pentru un apartamnet normal 2-3 camere este de circa 170 lei pe luna pentru apa si caldura.

dscn3526_07275700

Peleti

Una peste alta, incalzirea pe peleti este o afacere. Daca ai planuri in acest sens tine cont ca ai nevoie de o centrala care trebuie cumparata si instalata si de un abonament la firma care te aprovizioneaza cu peleti, ceea ce poate inseamna o serie de costuri in plus.

peleti1

Mai multe informatii pe www.ecohornet.ro

  

Vizualizari: 1.807

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>