07.08.2020 8:39

Constructiile au crescut cu 11%, in primele sapte luni din 2015

Volumul lucrarilor de constructii a crescut, in primele sapte luni ale acestui an, atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 11,3%, respectiv cu 11,6%, fata de perioada similara a anului trecut, reiese din datele publicate vineri de Institutul National de Statistica (INS).

‘Pe elemente de structura (serie bruta – n. r.) au avut loc cresteri la lucrarile de reparatii capitale cu 15,8%, la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 11,8% si la lucrarile de constructii noi cu 10,2%. Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor a crescut astfel: cladirile nerezidentiale cu 15,5%, constructiile ingineresti cu 10,8% si la cladirile rezidentiale cu 5%’, se precizeaza in comunicatul INS.

In schimb, in iulie 2015, fata de luna precedenta, volumul lucrarilor a scazut cu 1,4% ca serie bruta, dar a crescut ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 1,4%. Scaderea din iulie a fost cauzata de reducerea lucrarilor de intretinere si reparatii curente, cu 3,3%, si a lucrarilor de constructii noi, cu 2,8%. Lucrarile de reparatii capitale au crescut cu 10,3%, .

Pe obiecte de constructii, au scazut constructiile ingineresti cu 6%. Au avut loc cresteri la cladirile rezidentiale si la cladirile nerezidentiale cu 9,1%, respectiv cu 3,8%, se spune in comunicat.
Comparativ cu luna corespunzatoare a anului precedent, volumul lucrarilor de constructii a crescut, atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 15,4%, respectiv cu 15,2%.

eurohouse-imobiliare-ap

Citeste mai mult.

  

Vizualizari: 1.254
http://www.forstyll.ro/

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>