08.03.2020 8:36

Chiriaş în apartament nou sau în bloc vechi?

Apartamentele noi au devenit mai căutate, în ultimii ani, de către cumpărători. Raportul calitate-preţ este, în cele mai multe situaţii, mai avantajos în comparaţie cu locuinţele construite în perioada comunistă. Însă situaţia se schimbă, atunci când analizăm piaţa chiriilor. Apartamentele vechi sunt, în continuare, în topul preferinţelor chiriaşilor, dar nu atât din proprie dorinţă, cât obligaţi de conjunctură.

Preferinţele chiriaşilor s-au schimbat în ultimii ani, spun consultanţii imobiliari. În urma recentelor experienţe economice, românii au devenit mai cumpătaţi, analizează cu atenţie ofertele imobiliare, inclusiv atunci când caută să îşi închirieze o locuinţă.

„Cele mai importante criterii de alegere a unei locuinţe de închiriat sunt reprezentate de preţ şi zonă. Fiind vorba de o perioadă limitată petrecută în apartamentul închiriat, este mai puţin important dacă acesta se află într-un bloc nou sau vechi. Sigur că, până la urmă, orice chiriaş caută să îmbine cât mai bine aceste aspecte, iar apartamentul ideal ar fi cât mai modern, într-o construcţie recentă, într-o zonă cât mai bună, la un preţ de închiriere cât mai mic”, spune Răzvan Muntean, director general IMOPEDIA.ro.

Citeste articolul integral pe imopedia.ro 

Vizualizari: 1.147

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>